A-
A+

Arcade Fire-frontman anklagas för ofredande

Win Butler, sångare i bandet Arcade Fire, anklagas för att bland annat ha skickat oönskade sexuella meddelanden. Arkivbild.
Win Butler, sångare i bandet Arcade Fire, anklagas för att bland annat ha skickat oönskade sexuella meddelanden. Arkivbild.
MusikTT

Det kanadensiska indiebandet Arcade Fires sångare Win Butler anklagas för sexuellt ofredande av fyra olika personer.

Annons

Annons

De tre kvinnorna och en person som inte vill uppge sitt kön, alla hängivna Arcade Fire-fans, anklagar sångaren för att ha dragit nytta av sin berömmelse och inlett sexuella förbindelser som de ansåg vara "olämpliga med tanke på åldersskillnad, maktförhållanden och sammanhang där de inträffade".

Händelserna ska ha inträffat mellan åren 2015 och 2020 när de fyra personerna var mellan 18 och 23 år gamla, skriver Pitchfork.

I ett uttalande till Pitchfork erkänner en representant för Butler att han haft sexuella förbindelser med var och en av de fyra personerna, men säger att de inte var initierade av honom och skedde med samtycke.

I ytterligare ett uttalande medger den Grammy-vinnande frontmannen – som är gift med bandmedlemmen Régine Chassagne – vissa omständigheter och säger att han gått igenom en period av drickande och depression.

"Även om dessa relationer skedde i samförstånd är jag mycket ledsen och ber om ursäkt till alla som jag har sårat med mitt beteende. Jag fortsätter att lära mig av mina misstag och arbetar hårt för att bli en bättre person, någon som min son kan vara stolt över", skriver han.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.