A-
A+

Argentina och Colombia till semi i Copa América

Lionel Messi firar sitt frisparksmål med lagkamraten Ángel Di María.
Lionel Messi firar sitt frisparksmål med lagkamraten Ángel Di María.
FotbollTT

Argentina och Colombia möts i semifinal i det sydamerikanska fotbollsmästerskapet Copa América, efter segrar över Ecuador och Uruguay.

Annons

Annons

Lionel Messi var inblandad i samtliga Argentinas mål när Ecuador besegrades med 3–0, tidigt på söndagsmorgonen svensk tid. Stjärnan passade först fram till två mål och satte sedan en frispark på tilläggstid.

Det var Messis 76:e landslagsmål och han är nu bara ett mål från det sydamerikanska rekordet, som innehas av legendaren Pelé – men Messis 77:e mål var inte långt borta.

Ett kanonläge slutade med skott på insidan av stolpen dryga 20 minuter in i matchen, sedan bollen hamnat vid stjärnans fötter efter en missbedömd bakåtpass av Ecuador.

Utvisning och frispark

Matchen fick ett dramatiskt slut, då Ecuadors 19-årige mittback Piero Hincapié i slutminuten fällde Argentinas Ángel Di María precis utanför straffområdet. Hincapié visades av planen med ett rött kort, medan Messi satte den efterföljande frisparken från straffområdeslinjen.

Det var en tuff match. Vi vet hur svåra motståndare de kan vara. Det viktigaste är att vi har tagit oss ännu ett steg framåt, säger Messi efter matchen, rapporterar Reuters.

Annons

Annons

Straffar

I semifinal i det sydamerikanska mästerskapet väntar Colombia, som tidigare under natten vann sin kvartsfinal mot Uruguay efter straffar.

Vid full tid stod det ännu 0–0. I straffläggningen blev Colombias målvakt David Ospina hjälte när han räddade två av Uruguays straffar, medan Colombia satte sina.

Slutresultatet skrevs till slut 4–2 till Colombia.

David har alltid varit en ledare. Han är väldigt klipsk när det gäller straffar. Det är till stor hjälp för laget, säger Colombias förbundskapten Reinaldo Rueda, rapporterar Reuters.

Argentina och Colombia spelar semifinal natten mot onsdag, svensk tid, i Brasiliens huvudstad Brasília. I den andra semifinalen ställs Brasilien mot Peru.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!