A-
A+

Arsenal ökar i toppen – City skrällförlorade

Martin Ødegaard låg bakom Arsenals seger.
Martin Ødegaard låg bakom Arsenals seger.
FotbollTT

Sista matchen före VM-uppehållet.

Då knockades Aymeric Laporte blodig när hans Manchester City chockartat föll med 1–2 hemma mot Brentford.

Senare vann Arsenal med 2–0 mot Wolverhampton efter två mål av Martin Martin Ødegaard – och ökade avståndet i Premier League-toppen.

Annons

Annons

Brentfords Ivan Toney petades från den engelska VM-truppen. 26-åringen svarade på petningen med att göra båda målen i 2–1-segern mot Manchester City.
Brentfords Ivan Toney petades från den engelska VM-truppen. 26-åringen svarade på petningen med att göra båda målen i 2–1-segern mot Manchester City.

Brentford fick sista ordet i matchen. Med två minuter kvar av den tio minuter långa tilläggstiden kontrade bortalaget in 2–1. Siste man på bollen och matchhjälte: Ivan Toney, 26, som inte togs ut i den engelska VM-truppen.

Jag kan bara fortsätta göra mitt bästa, göra bra saker för laget och vem vet vad som kan hända då. Självklart är det en besvikelse (att inte vara med i VM-truppen), men jag vet vad jag är kapabel till, säger tvåmålsskytten enligt The Guardian.

Samme Toney öppnade även målskyttet för gästande Brentford 15 minuter in i matchen innan Phil Foden kvitterade på tilläggstid i första halvlek.

João Cancelo försökte filma till sig en straff i slutminuterna, före matchavgörandet, något domare Peter Bankes inte gick på utan delade i stället ut en varning till portugisen.

Knockades blodig

Andra halvlek fick dessutom ett långt uppehåll inledningsvis efter att 28-årige Laporte, som tidigare i veckan blev uttagen i Spaniens VM-trupp, oturligt fick en armbåge i ansiktet i samband med en hörna.

Efter flera minuter – och med ett kraftigt bandagerat huvud – var mittbacken uppe på benen igen och jagade ett ledningsmål tillsammans med övriga lagkamrater i City.

Men det blev alltså förlust med 1–2.

De må vara Manchester City, men de är människor och människor kan också förlora matcher, säger Ivan Toney.

Annons

Annons

Arsenal kan rycka

City hade chansen att ta sig förbi Arsenal och upp i serieledning, men förlusten gör att Manchester-klubben fortsatt är tvåa i tabellen.

Och nu är det avståndet fem poäng.

Arsenal vann nämligen borta mot Wolverhampton med 2–0 senare under kvällen. Stor häjlte: norske landslagsmannen Martin Ødegaard med sina två mål.

Helgens Premier League-omgång är den sista innan VM i Qatar inleds, ligan återupptas sedan den 26 december.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.