Arsenal-stjärna investerar i miljöklubb

Arsenals Hector Bellerin värmer upp inför en träningsmatch mellan Arsenal FC och SS Lazio på Friends arena i Solna. Arkivbild.
Arsenals Hector Bellerin värmer upp inför en träningsmatch mellan Arsenal FC och SS Lazio på Friends arena i Solna. Arkivbild.
FotbollTT

Arsenal-backen Hector Bellerin har länge varit en uttalad miljökämpe.

Nu investerar han i vad som anses vara världens mest miljövänliga fotbollsklubb.

Jag vill hjälpa fotbollen att få en hållbar framtid, säger spanjoren.

Annons

Annons

Forest Green Rovers, tillvardags hemmahörande i den engelska fjärdedivisionen, blev 2017 världens första koldioxidfria fotbollsförening. Klubben har de senaste åren genomfört en rad reformer för att minska sin miljöpåverkan – spelarnas diet är nu helt vegansk, klubben säljer endast vegansk mat i arenans kiosker och man har minimerat förbrukningen av el och vatten på arenan.

Nu investerar Arsenal-stjärnan Hector Bellerin i klubben.

Jag var väldigt glad när möjligheten att investera i klubben kom upp. Jag vill vara med på deras "gröna revolution", och vill hjälpa fotbollen att få en hållbar framtid, säger Bellerin till klubbens hemsida.

Spanjoren, som varit i Arsenal sedan 2011, har varit en av fotbollens största språkrör för miljöarbetet. Bellerin berättade i maj att han skulle plantera 3 000 träd för varje Arsenal-vinst för resten av säsongen 2019/2020.

Människor överallt älskar fotboll, och det finns ingen bättre plats att föra fram budskapet om miljö på än i fotbollens värld. Jag och Forest Green Rovers vill visa vad vi som supportrar kan göra för att göra folk miljömedvetna, säger Bellerin.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons