A-
A+

Arvika tackar ja till möte om Kevinfallet

Arvika kommun tackar ja till ett möte med bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén samt deras advokat Stefan Liliebäck. Arkivbild.
Arvika kommun tackar ja till ett möte med bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén samt deras advokat Stefan Liliebäck. Arkivbild.
RättsligtTT

Arvika kommun tackade på tisdagen ja till ett samtal med bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén samt deras advokat, rapporterar SVT Nyheter Värmland.

Datumet är satt till den 13 september.

Annons

Annons

Efter att fyraårige Kevin hittades död 1998 pekades två pojkar, då fem och sju år gamla, ut som skyldiga. Tjugo år senare friades bröderna från alla misstankar.

Advokaten Stefan Liliebäck har under sommaren gått igenom samtliga av socialtjänstens handlingar i ärendet, på uppdrag av bröderna och deras familj.

Syftet har varit att klarlägga om det finns grunder att starta en skadeståndsprocess med anledning av de övergrepp bröderna anser sig ha utsatts för sedan utpekandet.

Samtidigt som utredningen lämnades in bjöd Liliebäck in kommunen till ett förhandlingsmöte i syfte att försöka nå en uppgörelse om ekonomisk kompensation utan rättslig process.

Nu har har Arvikas kommunchef Hans Karlsson tackat ja till mötet, som ska äga rum den 13 september. Liliebäck meddelar att familjen Karlsson-Dahlén är nöjd med beskedet och ser fram emot mötet.

Tidigare har familjen lämnat in en begäran till regeringen om ersättning ex gratia (av nåd), efter att ha fått avslag av justitiekanslern.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!