-
+

Asllani i full träning – Rolfö missar match

Kosovare Asllani kan komma att bli spelklar mot Malta.
Kosovare Asllani kan komma att bli spelklar mot Malta.
FotbollValletta TT:s utsände

Fridolina Rolfö missar tisdagens träningsmatch mot Malta.

Men Kosovare Asllani har börjat träna för fullt efter hjärnskakningen och är aktuell för spel.

Det är stora chanser till att hon känner sig bra, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Annons

Annons

Fridolina Rolfö har fått köra träning vid sidan av fotbollsplanen.
Fridolina Rolfö har fått köra träning vid sidan av fotbollsplanen.

Kosovare Asllani, 31, anslöt till landslagets läger på Malta senare än resten av laget. Efter hennes tre mål mot Valencia för drygt två veckor sedan ådrog sig Real Madrid-stjärnan en bruten näsa och en hjärnskakning.

Hon inledde lägret med att träna vid sidan om men de två senaste träningspassen har hon kunnat köra för fullt med resten av laget.

Det har gått nästan två veckor sedan hennes smäll. Det ar en rejäl smäll och man har behandlat hjärnskakningen försiktigt. Vi följer trappan som klubben påbörjade och vi har försökt fortsätta i samma bana, säger Mats Börjesson.

Lagläkaren berättar att man timmarna efter måndagens träning kommer att avgöra om Asllani är medicinskt redo att spela tisdagens match mot Malta.

Man ska aldrig tro, men det är stora chanser till att hon känner sig bra. Om det räcker eller hur länge det blir är en annan fråga, säger Börjesson.

Däremot får Fridolina Rolfö, 27, stå över. Tvåmålsskytten i 6–1-segern mot Österrike fick en smäll på svanskotan och har inte kunnat träna ordentligt sedan dess.

Hon är betydligt bättre, men hon har så pass ont att hon inte kan träna fullt och kommer inte att spela i morgon. Däremot är det ingen fara utan det här blir ju bra, men det tar några dagar till bara, säger Börjesson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss