A-
A+

Asllani: Livsfarligt om man pushar för tidigt

Kosovare Asllani i mask på landslagets träning.
Kosovare Asllani i mask på landslagets träning.
FotbollValletta TT:s utsände

Kosovare Asllani gjorde tre mål på tre minuter för två veckor sedan.

Men i samma match bröt hon näsan och ådrog sig en hjärnskakning – och med landslaget på Malta kämpar hon för att komma in i speldugligt skick.

Det är ingen skada som man ska pusha, det är rent av livsfarligt om man pushar för tidigt, säger Asllani.

Annons

Annons

Kosovare Asllani kämpar på.

Hon anlände till Malta senare än resten av fotbollslandslaget och har fortfarande inte kunnat gå för fullt. På lördagens träning var den offensiva stjärnan iförd ansiktsmask och var med på vissa övningar, men när det vankades matchspel tränade hon vid sidan om.

Två veckor har gått sedan den speciella matchen mot Valencia. Asllani stod för ett rekordsnabbt hattrick – tre mål på tre minuter – och ådrog sig en bruten näsa och en hjärnskakning.

För egen del var det magiskt att göra ett hattrick så snabbt. Det var väl tredje i världshistorien och det snabbaste i damfotbollens historia. På det sättet är det en ganska bra 'achievement', så att säga. Det var några magiska minuter men sen bröt jag ju näsan och fick hjärnskakning... Det är lite 'the story of my life', höll jag på att säga. Man går in i situationer och det är som ett litet krig, säger 31-åringen i eftermiddagssolen på Malta.

"Ska vara försiktig"

TT: Hur har du mått under de här veckorna?

Det har varit lite tufft efter att jag fick smällen. Jag tycker att hjärnskakning är så svårt att analysera. Har man ont i foten är det lättare att bedöma, men hjärnskakning är en av de skadorna man ska vara mest försiktig med, säger hon och fortsätter:
Det har varit några jobbiga veckor, speciellt den första. Att inte kunna göra så mycket utan bara ligga hemma. Men jag har haft ett bra medicinskt team i Real Madrid som har tagit hand om mig, och samma här med landslaget. Det är det som är otroligt viktigt, att man har folk som är kunniga och håller tillbaka en och tar hand om en. Det är ingen skada som man ska pusha, det är rent av livsfarligt om man pushar för tidigt, säger hon.

Annons

Annons

Oklart med Malta

Hon tvingades att stå över Sveriges 6–1-kross mot Österrike i fredags, och det råder också oklarheter kring om hon är med mot Malta på tisdag.

Tanken är att jag ska må bra först och känna att jag klarar av att gå in i en träning. Sen om jag hinner bli spelklar till Malta får vi se. Just nu tar vi dag för dag, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss