A-
A+

Asllani om missade chanserna: "Ingen kris"

Kosovare Asllani efter en av alla missade svenska målchanser under tisdagens VM-kvalmatch mot Georgien.
Kosovare Asllani efter en av alla missade svenska målchanser under tisdagens VM-kvalmatch mot Georgien.
FotbollTT

Sverige har inlett VM-kvalet i fotboll med mängder av missade målchanser.

Men det är lugnt, säger Kosvoare Asllani. Dålig målskillnad kommer inte att vara ett problem.

Vi ska vinna varenda match i kvalet.

Annons

Annons

Förbundskapten Peter Gerhardssons åsikt var glasklar efter 4–0 mot Georgien på Gamla Ullevi: segersiffrorna borde ha varit betydligt större.

Det kan jag lugnt säga att jag känner. Vi hade fler än 40 avslut, så det är självklart. Vi har aldrig haft så många lägen någon gång tidigare. Så effektiviteten var naturligtvis inte tillräckligt bra, säger Gerhardsson.

Inga tydliga svar

Från matchens första minuter bjöd de svenska spelarna på stolpträffar, ribbträffar, bommade frilägen och missriktade skott. Det blev ändå fyra mål framåt till slut, men det kunde ha blivit många fler.

Gerhardsson erkänner att Sverige saknat den sista skärpan i de första två VM-kvalmatcherna, mot Georgien på tisdagen och mot Slovakien i fredags (1–0). Det blir förhoppningsvis bättre i nästa omgång, mot Irland i Dublin den 21 oktober.

De här delarna, det är något man förbättrar i klubbarna och inte så mycket i landslaget. De lär sig inte skjuta här, det gör man med nötning och den sker där hemma. Men vi hoppas naturligtvis att vi ska förbättra den delen och bli mer effektiva. Men jag har inget svar på exakt vad vi ska göra till nästa match, säger Gerhardsson.

De svenska spelarna är inte särskilt bekymrade. Mittfältaren Kosovare Asllani tycker förvisso att segern mot Georgien borde ha varit större, men säger samtidigt att det i slutändan inte ska spela någon större roll.

Annons

Annons

"Absolut inte orolig"

Det skulle vara konstigt om jag sade att vi var nöjda med 4–0, såklart skulle vi ha gjort fler mål med tanke på alla chanser vi har. Men sådan är fotbollen, ibland är det sådana här matcher där bollen inte vill in, säger Asllani.
Och det är inte så att vi har hamnat i en kris. Vi har vunnit våra matcher som vi ska och vårt mål är att vinna varenda match i kvalet. Så vi hoppas inte att målskillnad kommer vara något som blir avgörande.

Backen Magdalena Eriksson, som klackade in 2–0-målet mot Georgien, delar Asllanis lugn inför fortsättningen.

Jag är absolut inte orolig. Vi har visat under lång tid att vi har många olika målgörare och vi kan göra mål på väldigt många olika sätt. Det viktigaste är att vi skapar chanserna. Mot Slovakien skapade vi inte tillräckligt och det var vi inte nöjda med. Men i dag skapade vi tillräckligt och det är små detaljer som gör att vi inte gör fler mål i dag, säger Eriksson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.