A-
A+

"Assassin's creed" kan göras om

'Assassin's creed Valhalla' är den senaste spelet i den framgångsrika spelserien. Pressbild.
"Assassin's creed Valhalla" är den senaste spelet i den framgångsrika spelserien. Pressbild.
SpelTT

Spelserien "Assassin's creed" kan komma att stöpas om i grunden, enligt Bloomberg som hänvisar till källor. Utvecklaren Ubisoft bekräftar att en omgörning är på gång.

Annons

Annons

Från att tidigare ha haft en viss historisk epok och plats som skådeplats för varje spel i serien så ska kommande "Infinity" vara en jättelik onlineplattform som utvecklas över tid.

Via plattformen ska olika spel i lönnmördarserien släppas. De ska vara olika men ihopkopplade på något sätt. Inspirationskällor är bland annat "GTA Online", som åtta år efter det att det släpptes fortsätter att vara en kassako.

Den globala speljätten bekräftar att man har ett projekt som kallas "Infinity" på gång, och att man kommer låta sina två utvecklingskontor i de kanadensiska städerna Montréal och Québec samarbeta i vad som kan bli nästa stora spel i "Assassin's creed"-serien.

"Efter det att både 'Assassin's creed odyssey' och 'Assassin's creed Valhalla' har slagit rekord, så finner vi oss i just den situationen där vi vet att de beslut vi fattar för serien nu kommer att påverka dess framtid för de kommande åren", säger verksamhetscheferna Nathalie Bouchard och Christophe Derennes i det gemensamma uttalandet, som är sparsam med detaljer om själva projektet.

Tidigare har de två kontoren turats om att leda utvecklingen av spelen i serien.

"Assassin's creed" är Ubisofts största spelserie, och har totalt sålt i fler än 155 miljoner exemplar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!