A-
A+

Åtal i härvan kring Lady Gagas hundar

Journalister i närheten av den plats där Lady Gagas hundvakt sköts och artistens hundar stals. Arkivbild.
Journalister i närheten av den plats där Lady Gagas hundvakt sköts och artistens hundar stals. Arkivbild.
NöjeTT-AFP

Tre män åtalas för att ha kidnappat Lady Gagas hundar och för att ha skjutit hennes hundvakt.

Annons

Annons

Annons

Annons

Männen misstänks för rån och mord/dråpförsök, efter händelsen i februari.

De tre männen, 18, 19 och 27 år gamla, misstänks för att med våld ha tagit världsstjärnans hundar som var ute och rastades i närheten av Sunset Boulevard i Hollywood i amerikanska Kalifornien.

Männen ska ha närmat sig i ett fordon. Två av dem klev ut och krävde att hundvakten Ryan Fischer skulle överlämna hundarna. I bråket som uppstod sköts Fischer. Gärningsmännen fick med sig två av hundarna, medan den tredje flydde. Den återkom senare till den skjutne hundvakten och befann sig på platsen när polisen anlände.

Los Angeles-polisen beskriver männen som kända gängmedlemmar. De tros inte ha vetat att det rörde sig om Lady Gagas hundar, utan snarare ha varit ute efter de värdefulla hundarna av rasen french bulldog.

Två andra personer är fortfarande misstänkta för medhjälp, bland annat en 50-årig kvinna som lämnade över hundarna till polisen två dagar efter rånet, sedan artisten erbjudit en hittelön på 500 000 dollar. Den femte misstänkte har en relation med kvinnan, och är pappa till en av de tre åtalade.

Hundvakten Ryan Fischer fördes till sjukhus och tvingades operera bort en del av sin lunga. Han uppgav i början av mars att han är på bättringsvägen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr