-
+

Åtal mot polisanställda efter amfetamindöd

Polisen avspärrning. Arkivbild.
Polisen avspärrning. Arkivbild.
BrottTT

En polisanställd och en narkotikapolis i Stockholm åtalas för tjänstefel, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Detta sedan en kvinna avlidit efter att ha fått i sig amfetaminlösning från en ölflaska som kom från ett polisbeslag.

Annons

Annons

Kvinnan, som var i 30-årsåldern, ska ha fått i sig amfetaminolja via en ölflaska på en privat fest i Brandbergen i Haninge utanför Stockholm. Hon avled i augusti i fjol.

Flaskorna lämnades in till polisstationen i Handen och en civilanställd som arbetade i receptionen lät flaskorna stå kvar på disken, för att sedan slänga dem i en papperskorg. En städare tog sedan med sig flaskorna hem och de hamnade slutligen på festen i Brandbergen.

"Det är viktigt att föremål som lämnas in till polisen tas om hand på ett säkert sätt. Det gäller i synnerhet föremål som kan vara skadliga. I detta fall borde flaskorna ha tagits i beslag och analyserats och amfetaminoljan borde sedan ha destruerats", säger chefsåklagare Henrik Rasmusson på särskilda åklagarkammaren i pressmeddelandet.

Flaskorna kopplas till ett större parti amfetaminolja som polisen påträffade vid ett tillslag i Nacka och Haninge samma år.

Den civilanställda åtalas för tjänstefel av normalgraden och en narkotikapolis i Nacka åtalas för grovt tjänstefel. Ingen av de åtalade hålls ansvarig för kvinnans död. Själva mordutredningen kring kvinnans död lades ner i januari i år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss