Åtal väckt mot Netflix-film

Åtal väcks mot Netflixfilmen 'Snyggingar'. Pressbild.
Åtal väcks mot Netflixfilmen "Snyggingar". Pressbild.
FilmTT

Annons

Annons

En domstol i Texas har väckt åtal mot Netflix och filmen "Snyggingar", skriver Expressen. Enligt åtalet sexualiserar filmen barn och har inget ”litterärt, artistiskt, politiskt eller vetenskapligt värde”.

Den franska prisbelönta filmen, vars originaltitel är "Mignonnes", hade premiär på strömningsjätten i september. Den handlar om elvaåriga Amy, som ansluter till en grupp dansande jämnåriga flickor på sin skola. Filmen lanserades med en affisch där de unga skådespelarna står uppställda i utmanande positioner. Bilden skilde sig från den betydligt barnsligare variant som användes vid filmens ursprungliga premiär i Frankrike och en kritikstorm bröt ut, Netflix backade, bad om ursäkt och drog tillbaka affischen.

Regissören Maïmouna Doucouré har tidigare förklarat att filmen vill belysa just problemet med sexualisering av unga flickor och tillvaron för unga i sociala medier. Netflix skriver enligt USA Today i ett svar på åtalet att filmen är en social reflektion kring sexualiseringen av barn, att man står bakom filmen och att åtalet är utan värde.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons