-
+

Åtalas för dödsskjutning i Kungens kurva

Den 18 januari 2020 sköts en man till döds och en kvinna skottskadades vid en bensinmack i Kungens kurva. Arkivbild.
Den 18 januari 2020 sköts en man till döds och en kvinna skottskadades vid en bensinmack i Kungens kurva. Arkivbild.
BrottTT

En 24-årig man har åtalats för mord och två mordförsök vid en bensinmack i Kungens kurva söder om Stockholm i januari förra året.

Annons

Annons

Den 18 januari 2020 besköts två män som satt i en bil vid en bensinmack i Kungens kurva. En kvinna som befann sig helt nära bilen träffades också av skotten.

En av männen i bilen avled av sina skador medan den andre klarade sig oskadd. Kvinnan fick skottskador, bland annat i huvudet, men överlevde.

Sköt från bil

Flertalet av skotten avlossades från en annan bil och det är föraren av den bilen som nu åtalas för mord och försök till mord.

Ytterligare två personer åtalas för medhjälp till försök till mord på en av målsägandena. En av dem åtalas även för grovt skyddande av brottsling och falskt larm, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

"Skottlossningen är sannolikt en del av en uppgörelse mellan två kriminella grupperingar som har en konflikt som pågått i flera år. En av grupperingarna har sitt ursprung i Stockholmsförorten Vårby gård", säger kammaråklagare Johanna Rejdemo Storbjörk, som lett förundersökningen, enligt pressmeddelandet.

Annons

Annons

Encrochat och vittnen

De tre misstänkta i målet har kunnat ringas in delvis med hjälp av material från den krypterade chattjänsten Encrochat men också genom vittnesmål och material från övervakningskameror.

"Avgörande för framgång i ärendet är det faktum att det funnits en hel del övervakningsfilm, snabbt inkommande iakttagelser av hjälpsam allmänhet", säger en av polisens utredare i fallet, Josefin Bäck, enligt pressmeddelandet.

Rättegången är planerad att inledas den 23 februari i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss