A-
A+

Åtalas för mord och mordförsök på sina barn

Gosedjur, blommor och ljus vid den plats där två barn hittades med livshotande skador utanför ett bostadshus i Hässelby i november. Ett av barnen avled och deras pappa åtalas nu. Arkivbild.
Gosedjur, blommor och ljus vid den plats där två barn hittades med livshotande skador utanför ett bostadshus i Hässelby i november. Ett av barnen avled och deras pappa åtalas nu. Arkivbild.
BrottTT

En man i 40-årsåldern åtalas i dag misstänkt för mord och mordförsök på sina två minderåriga barn i Hässelby i höstas.

Annons

Annons

Jag påstår att den här mannen, som är barnens pappa, har tagit livet av sin son och försökt ta livet av sin dotter. Detta genom att först knivhugga dem och sedan kasta ut dem genom fönstret på femte våningen, säger kammaråklagare Maria Franzén.

Den 14 november 2021 hittades två små barn allvarligt skadade vid ett bostadshus i Hässelby i nordvästra Stockholm. Morgonen efter kom beskedet att det ena barnet avlidit av sina skador.

Ett par dagar senare häktades barnens pappa, som sedan dess varit frihetsberövad.

Maria Franzén säger till TT att hon kommer att åberopa en omfattande bevisning i målet. Dels dokumentation från brottsplatsen men även dokumentation från polis, socialtjänst, vård och hyresvärd gällande bakgrunden till händelsen.

Vi har en teori om vad som lett fram till det här och det grundar sig på det som vi har kunnat utläsa i de handlingar vi har fått in och som är kopplade till den här mannens mående.

Under utredningstiden har mannen genomgått en rättspsykiatrisk utredning som visat att han lider av en allvarlig psykisk störning. Enligt det rättspsykiatriska utlåtandet från Rättsmedicinalverket led han även av det vid tiden för gärningarna i november förra året.

Detta kan innebära att mannen vid en fällande dom inte kan dömas till fängelse utan i stället kan dömas till vård.

Jag vill inte föregripa den frågan men det finns begränsningar att döma till fängelse om någon är allvarligt psykiskt störd, säger Maria Franzén.

Rättegången mot mannen inleds den 2 maj i Solna tingsrätt, beräknas pågå i tre dagar och avslutas den 5 maj.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.