A-
A+

Återförenat Vikingarna och magi i Allsången

Christer Sjögren framträdde på Sollidenscenen.
Christer Sjögren framträdde på Sollidenscenen.
MusikTT

De återförenade Vikingarna med Christer Sjögren i spetsen var ett av dragplåstren i fjärde "Allsång på Skansen". Newkid, Jelassi och Frida Öhrn förgyllde också Sollidensscenen i julikvällen.

Annons

Annons

Det känns fantastiskt underbart att vara här. Vi har väntat på att få möta publiken och få spela våra låtar igen, och att få träffa dig Sanna, sade Christer Sjögren.

Vikingarna splittrades 2004 när gitarristen Lasse Westmann avled. 2019 återförenades de och uppträdde i "Bingolotto". Men inte förrän i år har bandet kunnat genomföra sin planerade turné.

Vikingarna framförde "Till mitt eget Blue Hawaii" och "Kan man älska nån på avstånd" och Christer Sjögren valde "Leende guldbruna ögon" som allsångslåt.

Newkid tog sedan över med låten "Vi har haft något annat val" och ledde publiken i allsång till Djungelbokens "Var nöjd med allt som livet ger".

Han fick sedan hjälpa trollkarsduon Brynolf & Ljung med ett magiskt trick där duon fick programledaren Sanna Nielsens telefon att försvinna.

Nämen, den är ju det viktigaste jag har, sade hon i sändningen.

Nästa artist var Frida Öhrn, som sjöng sin egen låt "Leva nu" och sedan "Swing it magistern" i allsångstappning.

Rapparen Jelassi gjorde en efterlängtad debut på Solidenscenen tillsammans med duettpartnern L1NA. Hon erkände i direktsändning att hon varit riktigt nervös inför framträdandet.

Men det var skitroligt, sade hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!