A-
A+

Atlético en match från ligatiteln: "En final"

Diego Simeone kan vinna sin andra ligatitel i Atlético Madrid. Arkivbild.
Diego Simeone kan vinna sin andra ligatitel i Atlético Madrid. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Diego Simeone och hans Atlético Madrid åker till Valladolid för att säkra ligatiteln.

I vägen står ett lag som slåss för något väl så viktigt: sin egen överlevnad.

Deras behov skiljer sig från vårt, men är hur som helst viktigt för vad de vill uppnå, säger Simeone.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det är sju år sedan Atlético Madrid slog hål på det decennielånga monopol som Barcelona och Real Madrid haft på La Liga-titeln. I dag är bara två titelvinnare från 2014 kvar: Lagkaptenen Koké och tränaren Diego Simeone.

Om vi backar tillbaka till omgång 21, i slutet av januari, såg det ut att bli en behaglig resa till ligatiteln när det rödvitrandiga huvudstadslaget ledde med 11 poäng. Sedan vaknade både Barcelona och Real Madrid till liv, och Atlético Madrid blev mänskligare.

Med en match kvar har de fortsatt försprång – men det har krympt till två poäng till lokalrivalen Real Madrid.

"Är en final"

Och i sista omgången ställs man mot Real Valladolid som, tillsammans med Huesca och Elche, slåss för att undvika två nedflyttningsplatser.

Det är en final mot Valladolid, med två lag som kämpar för sina olika, men viktiga, mål och vi kommer båda att ge precis allt vi har för att uppnå det, säger Simeone.

Atletico Madrid var illa ute mot Osasuna senast. Med tio minuter kvar låg man under med 0–1, men lyckades vända till seger och behålla kommandot i tabellen.

Det har varit en lång säsong och alla lag har gått igenom sina bekymmer, säger Simeone.
Man måste ge allt i varje match i den här ligan och hoppas att man slutligen lyckas med det man hade som mål.

Annons

Annons

Finns i DNA:t

Real Madrid å sin sida tar emot Villarreal på hemmaplan. Den senaste tiden har det spekulerats kring tränaren Zinedine Zidanes vara eller inte vara i Real Madrid – men just nu är hans fokus enbart på avgörandet.

Vi tänker bara på matchen mot Villarreal, med tanke på vad som hänt det här året, så ska vi leverera 90 minuter av vår bästa fotboll och försöka vinna La Liga-titeln, säger fransmannen.

Den regerande mästaren har dragits med stora skadebekymmer i princip hela säsongen. Mot Villarreal är kaptenen Sergio Ramos tillbaka, men det saknas fortfarande nyckelspelare som Toni Kroos, Dani Carvajal, Lucas Vazquez och Ferland Mendy.

Jag ger allt för att vinna och det finns i Real Madrids DNA. Spelarna vill vinna och de har alltid gett sitt bästa, oavsett vilka svårigheter vi haft, säger Zidane.

Båda matcherna har avspark klockan 18 i morgon, lördag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!