Axelsson om coronan: "Träffade inte någon"

Dick Axelsson. Arkivbild.
Dick Axelsson. Arkivbild.
IshockeyTT

Hockeyprofilen Dick Axelsson drabbades av corona tidigare i år.

Efter sin säsongsstart med Djurgården berättar han för första gången:

Det blev karantän och jag träffade inte någon.

Annons

Annons

Den 33-årige forwardsstjärnan förlängde sitt kontrakt med Djurgården i somras och gjorde sin första träning med laget på tisdagen.

Sedan förra säsongen, som avbröts på grund av coronapandemin, är Axelsson en av dem som drabbats av covid-19.

Jag var sjuk för många veckor sedan. Det var milda symptom, jag hade feber en snabbis, så det var inget synd om mig. Det är många som haft det värre, säger han.

"Inga jättesymptom"

TT: Förstod du direkt att det var corona?

Nej, men jag åkte och testade mig. Jag hade inga jättesymptom. Det blev karantän och jag träffade inte någon, berättar han.

Hans familj, sambon och spelaragenten Nina Wennerström och sönerna Marlon och Winston, drabbades inte.

Jag hann sätta mig i karantän innan så det löste sig på ett bra sätt.

Axelsson kom in sent i Djurgården förra säsongen och anslöt inte till laget förrän i mitten november. Han lyfte laget med sitt intåg och gjorde 26 poäng (11 mål+15 assist) på 31 matcher.

Djurgården blev till slut sexa och tog en direktplats i slutspelet som sedan ställdes in.

Annons

Annons

Hyllar Djurgårdsstrategin

Nu får han en hel säsong och knappt tre veckors förberedelser inför seriestarten den 19 september.

Det är en fantastisk möjlighet att få spela från start och kunna bidra med fler matcher och hjälpa laget på så sätt, säger han.

Djurgården har varit hårt skadedrabbat under försäsongen och har förlorat alla tre träningsmatcher hittills med sammanlagt 2–17 i målskillnad, mycket på grund av pinsamma 1–10 i första matchen mot Örebro.

Axelsson är dock inte orolig, trots att Djurgården inte nämns bland guldkandidaterna i år. Men belackarna får en känga av Axelsson:

Det är väl så där att tippa en tabell när det har gått tre matcher av försäsongen och man experimenterar med spelare hit och dit och många unga får chansen. Det är helt rätt att testa nya killar. Generellt har vi ett bra lag och vi har en väldigt bra chans i år.

Djurgården har legat lågt på värvningsfronten under sommaren och hållit hårt i pengarna i coronapandemins spår. Kontraktet med förra säsongens bäste målskytt Patrik Berglund förlängdes inte och backklippan och bäste poängplockaren Linus Hultström har inte ersatts.

Jag tycker föreningen har agerat bra. Det känns inte logiskt att permittera spelare, ledare och kansli och sedan sitta och värva fem jättefina namn. Om allt i världen löser sig kommer det att finnas pengar till senare. Jag tycker Jocke (sportchef Eriksson) har gjort ett fantastiskt jobb.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons