A-
A+

Babben om att vara julvärd: Väldigt udda

Årets julvärd Babben Larsson. Arkivbild.
Årets julvärd Babben Larsson. Arkivbild.
TvTT

Trots att Barbro "Babben" Larsson har stor erfarenhet av att jobba med tv var det något helt annat att vara årets julvärd i SVT.

Det här är väldigt udda, säger hon.

Annons

Annons

Vid tretiden på eftermiddagen tände Babben Larsson det traditionsenliga ljuset, inför att Kalle Anka skulle sändas. Sedan blev det en lång dag i tv-rutan för Babben Larsson, som blev klar runt klockan nio på julaftonskvällen.

Jag har nog inte riktigt hunnit landa i det, jag vill nog väldigt gärna titta lite efteråt på det vi har gjort och hur det blev, säger hon efter sändningen.

Sällskap för ensamma

Framför allt ville hon under julaftonen vara ett sällskap för dem som sitter själva.

Det tycker jag nästan är den viktigaste uppgiften som man har som julvärd, att jag sitter här och pratar, jag är här, jag är på plats, jag är också själv här i studion för det mesta, säger Babben Larsson.
Men sen ville jag prata lite, såklart, om hur vi firar julen.

Babben Larsson har jobbat med tv-produktioner i många år. Men julaftonens uppdrag skiljde sig mycket från det hon tidigare gjort, säger hon.

Ofta när jag varit med annars på tv är jag antingen medverkande eller också är jag programledare och driver hela programmet från a till ö. Men här är man med och skapar en hel dag från a till ö, det är en stor skillnad för mig som värd, säger hon.
Kul att prova på, och väldigt hedersamt att bli tillfrågad.

Annons

Annons

Nerver i schack

Och nerverna höll sig i schack under dagen.

Jag har förberett mig så bra jag kan, jag har verkligen jobbat igenom mina texter och försökt att lära mig dem så mycket jag kan utantill för att vara lite fri och prata med tittarna. Det tycker jag fungerade väldigt bra, säger hon.

Babben Larsson väntar med julfirandet till juldagen, när hennes familj ska samlas på landet och dela ut julklappar. Resten av julaftonskvällen kommer att vara stillsam, enligt Babben Larsson.

Jag ska ta mig hem härifrån i lugn och ro tänker jag, och sedan sätta mig och smälta det här lite.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.