A-
A+

Badou Jack knockade reservmotståndaren

Badou Jack, till höger, får in en träff på Dervin Colina.
Badou Jack, till höger, får in en träff på Dervin Colina.
BoxningTT

Badou Jack hade inga problem mot Dervin Colina i boxningsgalan i Miami.

Däremot lyckades Floyd Mayweather inte slå ut Youtubeprofilen Logan Paul.

Annons

Annons

Logan Paul och Floyd Mayweather i ringen.
Logan Paul och Floyd Mayweather i ringen.

När svenske Badou Jack i fjärde ronden tre gånger fick in träffar som golvade motståndaren Colina bröt domarna helt enligt reglerna matchen och utropade Jack som segrare.

Jag är en mycket bättre boxare än vad han är, så planen var bara att manövrera ut honom och så skulle allt gå vägen. Men han förtjänar respekt, han kom hit för att boxas, säger Badou Jack i segerintervjun i ringen.

Venezuelanen blev en sen ersättare för kanadensaren Jean Pascal, som Jack skulle ha mött i en VM-titelmatch i lätt tungvikt. I slutet av maj skrev svensken på Twitter att hans motståndare testat positivt för tre olika förbjudna substanser och därför hindrades från att boxas. Något som sedan bekräftades. Pascal testade även positivt för en fjärde förbjuden substans.

Stod på benen

Svenskens segermatch var förmatch till söndagskvällens huvudattraktion i Hard Rock Stadium i Miami, en fajt där storstjärnan Floyd Mayweather mötte Youtubeprofilen Logan Paul.

Som väntat hade Mayweather inga problem mot Paul, överraskningen var i stället att utmanaren stod på benen i åtta ronder utan att bli knockad.

Nu vill jag aldrig mer höra någon säga till mig att någonting är omöjligt. Det faktum att jag står här med en av tidernas bästa boxare bevisar att inga odds är för stora, sade Paul enligt ESPN.

Matchen var inte officiellt sanktionerad av Floridas boxningskommission och kommer inte räknas i någon av kombattanternas statistik. Det fanns heller inga domare som räknade slag och någon vinnare korades inte.

Annons

Annons

"Bättre än jag trott"

Men tv-bolagens siffror visar att den erfarne boxaren fick in flest träffar, trots att han med sina 44 år och 70 kilo är 18 år äldre och 16 kilo lättare än sin motståndare.

Han var bättre än jag trott. Jag blev överraskad. Men han jobbade på bra, en bra liten kille, sade Mayweather efter kampen.

Mest dramatik drabbades de som ville strömma matchen i USA av. Tv-bolaget Showtimes servrar klarade inte av trycket av alla kunder och sändningen bröts.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!