A-
A+

Baldwin stäms efter filmskjutningen

Poliser vid olycksplatsen i slutet av oktober.
Poliser vid olycksplatsen i slutet av oktober.
FilmTT-AFP

Skådespelaren och producenten Alec Baldwin stäms tillsammans med den vapenansvariga efter dödsolyckan vid inspelningen av filmen "Rust".

Annons

Annons

Serge Svetnoy, ljusansvarig vid inspelningen.
Serge Svetnoy, ljusansvarig vid inspelningen.

Ljusteknikern Serge Svetnoy säger i stämningsansökan att dödsolyckan orsakades "genom vårdslöshet eller underlåtenhet" av Alec Baldwin och andra.

"Enkelt uttryckt fanns det ingen anledning att en skarp kula placerades i den där .45 Coltrevolvern eller att den skulle finnas någonstans på 'Rust'-inspelningen, och närvaron av en kula i en revolver innebar ett dödligt hot mot alla i dess närhet", står det i ansökan, som har lämnats in till en domstol i Los Angeles.

Den 21 oktober sköt skådespelaren Alec Baldwin av misstag ihjäl fotografen Halyna Hutchins, samt skadade regissören Joel Souza, under inspelningen av lågbudgetfilmen "Rust" i New Mexico.

24-åriga Hannah Gutierrez-Reeds, som var vapenansvarig och nu stäms tillsammans med Baldwin, har tidigare sagt att hon trodde att hon laddade vapnet med tomma skott. Hon säger att hon inte vet varför en skarp kula fanns på inspelningsplatsen.

"Vi är alla övertygade om att det här var ett sabotage och att man försöker att sätta dit Hannah", säger hennes advokater i ett färskt uttalande.

Förundersökningsledaren, distriktsåklagaren Mary Carmack-Altwies, konstaterar i en intervju med ABC News att det lyfts fram en del konspirationsteorier, men tror inte att det rör sig om sabotage.

Jag tror att det mest oroande är att det var misslyckanden på så många olika nivåer på den inspelningen, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.