A-
A+

Bandy-VM 2024 ställs in: "Visste jag inte"

Både damernas och herrarnas bandy-VM avgjordes i Sverige i år. Nästa år verkar det inte bli något världsmästerskap alls. Arkivbild.
Både damernas och herrarnas bandy-VM avgjordes i Sverige i år. Nästa år verkar det inte bli något världsmästerskap alls. Arkivbild.
BandyTT

Bandy-VM för både damer och herrar ställs in nästa år, skriver Norges bandyförbund på sin hemsida.

Men beskedet tycks inte ha nått de svenska landslagen.

Sverige och Åby stod som arrangör för årets VM, såväl för damer som för herrar. Men nästa år blir det inget världsmästerskap alls, enligt ett pressmeddelande som norska bandyförbundet publicerade i helgen.

Norges bandyförbund lider med våra spelare som nu går miste om ett efterlängtat bandy-VM, skriver man.

Internationella bandyförbundet (FIB) har ännu inte kommit med något officiellt besked, och svenska herrlandslagets förbundskapten Mattias Sjöholm verkar inte heller känna till saken.

Det visste jag inte så jag kan inte kommentera det så mycket. Vi ska ha ett möte här i närtid så då kanske jag får reda på mer, säger han till Bandypuls.

Det har länge funnits oklarheter kring VM 2024. Enligt Bandypuls handlar det om att FIB har haft svårt att hitta tänkbara arrangörer till mästerskapen.

Det hänger också ihop med situationen kring Ryssland, en av de stora bandynationerna, som är avstängt på grund av landets invasionskrig i Ukraina.

Redan förra månaden var Hans Elis Johansson, ordförande i den svenska landslagskommittén, inne på att det kan bli ett mästerskapsfritt år 2024.

Det är väldigt troligt att det inte blir något VM alls. Ska det arrangeras så handlar det om tv-avtalet och att klubben som arrangerar vet vad de gör och ger sig in i. Och vilka tar kostnaderna? Det är inte helt enkelt att ta hem ett VM utan Ryssland, sade han till Bandypuls den 17 oktober.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.