-
+

Bandy-VM osäkert efter ryskt dopningsstraff

Bandy-VM ska hållas i Ryssland trots att landet är avstängda från stora mästerskap. Arkivbild.
Bandy-VM ska hållas i Ryssland trots att landet är avstängda från stora mästerskap. Arkivbild.
BandyTT

Ryssland är avstängt från att arrangera och delta i stora mästerskap fram till 2022 efter att ha begått ett flertal dopingbrott. Trots det planeras årets bandy-VM att hållas i ryska Irkutsk.

Annons

Annons

Den internationella antidopningsorganisationen (Wada) stängde först av rysk idrott i fyra år 2019, men straffet halverades av idrottens skiljedomstol (Cas) under 2020.

Straffet innebär att ryska idrottare som vill delta i mästerskap får tävla under neutral flagg, det innebär också att landet inte får arrangera några stora mästerskap.

Bo Nyman, generalsekreterare i internationella bandyförbundet (Fib), menar att planerna för VM i Ryssland ändå står kvar.

Vi för kontakter med Wada om att genomföra det trots Cas-domen. Vi hade ett avtal om VM innan domen kom och då finns det möjligheter att arrangera. Vi är optimistiska och har en god dialog. Vi tror givetvis att vi ska lösa det här, säger han till SVT Sport.

Något definitivt besked har man dock inte fått ännu, och det finns ingen plan på plats för om Wada inte skulle ge klartecken för mästerskapet i oktober.

Vi arbetar för fullt, och hoppas att det kommer inom kort. Men när har jag svårt att säga, säger Bo Nyman.
Det finns ingen plan b just nu. Vi är inställda på att spela i Irkutsk.

Bandy-VM har redan skjutits fram två gånger på grund av coronapandemin.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss