-
+

Barça rasar efter Messi-avslöjandet

Lionel Messi. Arkivbild.
Lionel Messi. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Spanska El Mundo publicerade uppgifter om Lionel Messis gigantiska lön, som enligt tidningen ska vara den största i fotbollshistorien.

Nu överväger Barcelona att ta till rättsliga åtgärder.

Annons

Annons

Den spanska storklubben befinner sig i ett minst sagt tufft ekonomiskt läge med skulder värderade till över 488 miljoner euro, närmare 4,9 miljarder svenska kronor.

Under söndagen publicerade El Mundo detaljer kring stjärnans lukrativa kontrakt, som enligt tidningen ruinerat klubben.

Den spanska tidningen hänvisar till ett 30 sidor långt dokument som visar att Messis fyraårskontrakt är värt 555 237 619 euro (5,6 miljarder kronor). Där ingår flera typer av bonusar, bland annat en lojalitetsbonus på 77 929 955 euro (790 miljoner kronor).

Barcelona menar att det rör sig om ett privat dokument och säger att man kommer att vidta rättsliga åtgärder mot tidningen.

"FC Barcelona uttrycker sitt absoluta stöd för Lionel Messi, speciellt efter försöket att misskreditera bilden av honom och skada hans relation med klubben där han blivit den bästa spelaren i världen och fotbollshistorien".

Argentinaren försökte lämna Barcelona i augusti i fjol, men stannade kvar efter en uppmärksammad fejd med klubben. I juni går stjärnans kontrakt ut, men han har inte uteslutit att han stannar kvar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss