A-
A+

Barcelonas kris allt djupare

Barcelona's Ronald Araújo under lördagens match mot Atlético Madrid.
Barcelona's Ronald Araújo under lördagens match mot Atlético Madrid.
FotbollTT

Ronald Koeman sitter säkert på tränarstolen, slog Barcelonas ordförande Joan Laporta fast på lördagseftermiddagen.

Bara några timmar senare kom ännu ett svidande nederlag, 0–2 borta mot Atlético Madrid.

Jag vet att det här är Barcelona och att vi måste vinna, säger Koeman.

Annons

Annons

Krisen för herrlaget i en av världens mest ikoniska fotbollsklubbar blir allt värre. I Champions League har Barcelona inlett med två 0–3-förluster och det går inte mycket bättre i ligaspelet.

0–2 borta mot Atlético Madrid var förvisso första förlusten i årets La Liga, men också fjärde segerlösa matchen på bara sju omgångar. Upp till serieledande Real Madrid är det redan fem poäng.

Sitter säkert

Ändå tycks klubbledningens tålamod med tränaren Ronald Koeman vara större än många trott. Timmarna före matchen mot Atlético Madrid gick ordföranden Joan Laporta ut och befäste sitt stöd för nederländaren.

I dag, oavsett resultat, kommer Koeman fortsatt vara Barcelonas tränare, sade Laporta enligt Reuters.
Han står under kontrakt och vi hoppas att han kan få tillbaka oss på vinnarspåret, genom att spela på det sätt vi önskar. Jag vet att han kommer ge allt.

På presskonferensen efter matchen sade Koeman att det var skönt att ha fått stöd av Laporta och att ett stöd aldrig kan komma för sent. Presidenten och tränaren pratades vid såväl på fredagen som på lördagen, enligt Koeman skingrade samtalen en del oklarheter.

Det är viktigt att vara tydlig, för tränaren och för spelarna, så att de vet att tränaren kommer att vara kvar. Vi, Barcelona, måste vinna och den pressen är helt normal.

Annons

Annons

Uddlösheten påtaglig

Den tidigare mittbacken Koeman har för alltid skrivit in sig i den katalanska klubbens historieböcker, efter att ha satt segermålet i Europacupfinalen mot Sampdoria 1992. Att ha ett Barcelonahjärta är knappast en nackdel, enligt Joan Laporta.

Han bestämde sig för att bli Barcelonas tränare när klubben hade det väldigt jobbigt. Det är en speciell situation, för resultaten är inte bra just nu. Men jag ber våra supportrar att ha tilltro till vår tränare, han förtjänar det och han tror på det här laget.

Även mot ett topplag som Atlético Madrid hade Barcelona sedvanligt stort bollinnehav. Men uddlösheten var påtaglig, särskilt i jämförelse med motståndarnas duo Luis Suárez och Thomas Lemar.

Skuggar Real

I den 23:e minuten var det Suárez som spelade fram Lemar innan fransmannen smekte upp bollen i det bortre krysset. Tjugo minuter senare var det ombytta roller när Lemar, i en blixtrande kontring, serverade Suárez till ett friläge. Uruguayanen, den tidigare Barcelonastjärnan, var iskall när han väntade ut Marc-Andre ter Stegen innan han placerade in 2–0.

De gjorde två mål utan att behöva anstränga sig för mycket medan vi hade kunnat spela tre timmar till utan att göra mål. Vi har det helt ärligt talat tungt just nu, och många av oss i laget har aldrig gått igenom sådana här perioder tidigare, sade försvarsveteranen Gerard Piqué enligt AP.

Atlético Madrid är nu uppe på samma poäng som serieledande Real Madrid. Tabellettan har dock chans att rycka på nytt vid seger i söndagens match borta mot Espanyol.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.