Barn lämnades ensamma på fritids

Flera barn har lämnats ensamma utan personal på ett fritids i Örnsköldsvik.
Flera barn har lämnats ensamma utan personal på ett fritids i Örnsköldsvik.
BarnomsorgTT

Två gånger på kort tid har barn lämnats ensamma utan personal på ett fritidshem i Örnsköldsvik, skriver Allehanda.

Annons

Annons

En mamma upptäckte att det inte fanns någon personal i lokalen när hon skulle lämna sin femårige son vid sextiden på morgonen. Hon och en annan förälder kontaktade skolans rektor, men innan någon anställd hann komma anlände allt fler barn.

De vällde in från höger och vänster. Vi fick agera fritidspedagoger, plocka fram pennor och hålla koll på alla. Innan det kom någon personal var det säkert 20 stycken där, som jag och den andra mamman behövde vakta, berättar mamman för tidningen.

En liknande händelse inträffade i slutet av augusti, då en annan mamma som skulle lämna sin dotter på morgonen hittade tre ensamma barn i samma lokal.

Som en konsekvens av smittorisken för covid-19 får inte föräldrarna längre följa med barnen in på fritidshemmet, samtidigt som alla dörrar på skolan låses upp automatiskt när någon i personalen öppnar på morgonen, oavsett var den personen befinner sig.

Det är olyckligt att det hänt igen. Det var tur att föräldrarna upptäckte det, säger rektorn Tommy Nordman till Allehanda.
Nu har vi skaffat en jourtelefon, som föräldrar kan ringa till.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons