A-
A+

Barnradions "Modigast i världen" vann guld

'Modigast i världen' är skriven av Alexander Karim och Malin Karim och serien har nu prisats på en radiogala i New York. Arkivbild.
"Modigast i världen" är skriven av Alexander Karim och Malin Karim och serien har nu prisats på en radiogala i New York. Arkivbild.
RadioTT

Annons

Annons

Sveriges Radios Barnradion har vunnit två guld i New York Festivals Radio Awards. Minoritetsspråksprojektet ”Randiga sagor” vann kategorin children/young adult program och serien ”Modigast i världen” vann kategorin audio books.

Dessutom tilldelades ljuddramat ”Exorcismen i Eksjö” för P3 Serie ett silver i kategorin Best drama special.

"Vi är mycket stolta över priserna, de är ett kvitto på att Sverige fortsätter ligga i framkant när det kommer till barnkultur. 'Randiga sagor' knyter ihop människor och familjer där alla kan lyssna tillsammans oavsett språkliga förkunskaper. Och 'Modigast i världen' är en fantastiskt fin produktion om att hitta sin inre styrka", säger Per Palmqvist, exekutiv producent Barnradion, i ett pressmeddelande.

New York Festivals Radio Awards är ett internationellt pris som uppmärksammar världens bästa radio. Priset har funnits sedan 1957.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.