A-
A+

Baryard Johnsson nära ny seger i Rom

Malin Baryard Johnsson och Indiana följde upp förra helgens seger med att komma tvåa i Rom. Arkivbild.
Malin Baryard Johnsson och Indiana följde upp förra helgens seger med att komma tvåa i Rom. Arkivbild.
RidsportTT

Framgångarna fortsätter.

Svenska hoppryttare har aldrig varit hetare. Malin Baryard Johnsson följde upp förra veckans seger med att bli tvåa i Global Champions Tour i Rom.

Hon är världens bästa häst, sade ryttarstjärnan nyligen om sitt sto.

Annons

Annons

Då, förra helgen, tog hon karriärens första GP-seger i den världsomspännande hoppligan.

Mindre än en vecka senare hade hon chansen att ta den andra.

På Circus Maximus gick Baryard Johnsson och Indiana ut som sista ekipage i omhoppningen. Men de lyckades inte rå på fransmannen Olivier Roberts och Vangog du Mas Garniers 40,62. Baryard Johnsson var dryga halvsekunden för långsam.

Drygt 600 000 kronor kan dock ses som ett ekonomiskt plåster när det sportsligt inte bar hela vägen till en ny triumf i enbart hennes andra deltävling i GCT den här säsongen.

Klättar på rankningen

Baryard Johnsson, medlem av det svenska guldlaget i Tokyo, kan emellertid se fram emot ännu ett rejält kliv uppåt på världsrankningen.

Seger förra helgen gav henne dessutom plats i GCT-finalen i Prag senare i höst – där de riktigt stora prispengarna ska fördelas. Peder Fredricson har redan en plats där tack vare segrarna i S:t Tropez och i London.

Henrik von Eckermann, guldhoppare i Tokyo även han, jagar sin första fullträff i GCT den här säsongen. Han var tvåa bakom Fredricson i S:t Tropez. Men OS-hjälten visade i fredags att han konstant ligger på en hög nivå. På Glamour Girl vann han före Fredricson och Christian K.

Dygnet senare var det ombytta rollen i den andra omgången av lagtävlingen Global Champions League. Fredricson, nu på All In, vann före von Eckermann, som bytt till King Edward i 1,55-klassen och Evelina Tovek på Winnetou de la Hament missade precis tredjeplatsen.

Även Douglas Lindelöw och Baryard Johnsson kvalade in till tävlingens huvudklass, dagens GP på en 1,60-hinder.

Fredricson och von Eckermann hade båda varsitt nedslag, Tovek två medan Lindelöw drog på sig nio fel i grundomgången. Baryard Johnsson var enda felfria svenska ekipage i grundomgången och ett av fem ekipage i omhoppningen.

Fredricson slutade sexa, von Eckermann nia.

Annons

Annons

Framgångar i Aachen

Parallellt med Global Champions Tour pågår de prestigefyllda tävlingarna i Aachen – där svenska ryttare de senaste dagarna på nytt visat den höga klassen på svensk ridsport.

Petronella Andersson, Annika Axelsson, Jens Fredricson och Angelie von Essen skrällde rejält i nationshoppningen i torsdags. Ingen i kvartetten ingick i vare sig OS- eller EM-lagen, men kom tvåa i deltävlingen i Nations Cup.

Jag är otroligt stolt över ryttarna, det är en fantastisk prestation. Att komma hit med ett lag som inte varit på denna nivå innan och de tar sig an banan på det här viset gör mig väldigt stolt. Det är alltid svårt att veta hur långt det ska räcka – men det är otroligt stort med en andraplats, säger hopplandslagets förbundskapten Henrik Ankarcrona till ridsport.se

Hopptävlingarna i Aachen avslutas med Grand prix i morgon.

I dressyren tog landslagsankaret Patrik Kittel en meriterande tredjeplats i den femstjärniga GP-tävlingen. På Fiontina fick han 76,261 procent.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.