A-
A+

Baudin angriper Kristersson

Tobias Baudin har valts till ny partisekreterare vid Socialdemokraternas kongress i Göteborg på lördagen.
Tobias Baudin har valts till ny partisekreterare vid Socialdemokraternas kongress i Göteborg på lördagen.
PolitikTT

Facktoppen Tobias Baudin har valts till ny partisekreterare för Socialdemokraterna.

I sitt tal gick han till hårt angrepp mot Moderatledaren Ulf Kristersson för dennes löfte till förintelseöverlevaren Hédi Fried.

Annons

Annons

Inför förra valet bjöd hon in politiker, för att hon var rädd. För att varna för tendenser som hon sett förut. Och den här mannen som kom på besök, det var Ulf Kristersson förstås, han hängde av sig kavajen på stolsryggen och slog sig ner och drack sitt kaffe.
Och han lät övertygande. Och han bedyrade, så uppfattade hon det, att han aldrig, aldrig skulle ha något samröre med Sverigedemokraterna. Sen gick det nåt år. Och då ringde karln upp och sa att hon hade missförstått. Han hade bara pratat om Alliansen, säger Tobias Baudin.

Stå Sverige dyrt

Ulf Kristersson har alltså inte lovat någon överlevande från Förintelsen att värna människovärdet och demokratin. Nu formar han i stället sitt nya lag, och där ingår det parti som Hédi Fried varnade för.
Det är uppenbart att Ulf Kristersson vill bli statsminister till vilket pris som helst. I förlängningen kommer det nog att stå Moderaterna dyrt. Men det som bekymrar mig, det är risken att det står Sverige dyrt.

Baudin kritiserar också Sverigedemokraterna.

Annons

Annons

Blir förbannad

Tänk bara att SD:s försvarspolitiske talesperson är vaccinmotståndare. Alltså, jag blir så förbannad: Medan pandemin fortfarande pågår, så kallar han coronavaccinet för ett gift. Medan undersköterskor och sjuksköterskor fortfarande kämpar varenda dag med oerhört sjuka och döende covid-patienter!
Vad är detta för parti? Är det så man tar ansvar för Sverige?!

Baudin varnar också för den politik en regering med Ulf Kristersson som statsminister kommer att föra.

Det blir en djupt högerkonservativ politik. Gammelmoderat, arbetarfientlig politik blir det. Samma gamla högerpolitik som fick min farmor att gråta. Så, vänner, det här måste vi sätta stopp för, säger han.

Och som brukligt med partisekreterare lovade han ombuden att partiet ska stärkas och växa med fler medlemmar.

Och en sak kan jag lova. Jag kommer göra allt jag kan och lite till för att leva upp till förväntningarna. Jag kommer att nöta både landsvägar och järnvägsräls.

Baudin lämnar nu som ordförande i fackförbundet Kommunal. Han efterträder Lena Rådström Baastad på partisekreterarposten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.