A-
A+

Baudin föreslås som S nya partisekreterare

Elvy Söderström, sammankallande i Socialdemokraternas valberedning föreslår Kommunals ordförande Tobias Baudin till ny partisekreterare för Socialdemokraterna.
Elvy Söderström, sammankallande i Socialdemokraternas valberedning föreslår Kommunals ordförande Tobias Baudin till ny partisekreterare för Socialdemokraterna.
PolitikTT

Kommunals ordförande Tobias Baudin föreslås till ny partisekreterare för Socialdemokraterna.

Annons

Annons

Tobias Baudin är en driven och engagerad ledare som kännetecknas av arbete för förändring och förmåga att ta med sig andra i det, säger valberedningens sammankallande Elvy Söderström på en pressträff.
Det är så himla hedrande och häftigt att bli nominerad. Jag är ju en politiskt engagerad folkrörelsemänniska som drivs av viljan att förändra och förbättra. Det krävs både starka fackföreningar och ett starkt socialdemokratiskt parti för ett bättre Sverige. Därför har jag tackat ja, säger Tobias Baudin.

Ta debatten

Jag ska ta debatten med den mörkblåa konservativa högern där Moderaterna och Sverigedemokraterna låter alltmer lika. Konflikten är hård, det är många som vill backa in i framtiden. Det blir en stentuff match men vi ska vinna valet, säger han.

Den nuvarande partisekreteraren, Lena Rådström Baastad, meddelade tidigare i höst att hon avgår.

Det är partiets kongress i Göteborg den 3-7 november som ska utse både S-ledaren Stefan Löfvens och Rådström Baastads efterträdare. För snart två veckor sedan föreslog valberedningen att finansminister Magdalena Andersson ska ta över efter Löfven.

Annons

Annons

SSU nöjda

Baudin är ordförande för LO:s största medlemsförbund, Kommunal. Det har han varit sedan 2016 och före det var han vice ordförande.

Baudin kommer från Luleå och har yrkesbakgrund som maskinist. Han är 47 år.

Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, säger sig vara mycket nöjt med förslaget om Tobias Baudin som partisekreterare. I sitt arbete på Kommunal har han visat att han tar strid för välfärdens arbetare.

"Han har tagit strid när det har behövts, kompromissat när det varit nödvändigt och lyckats lyfta upp Kommunals frågor på agendan. Det är precis ett sånt ledarskap Socialdemokraterna behöver, särskilt när vi sitter i regering och partiordförande leder landet, säger Diyar Cicek, förbundssekreterare SSU, i en skriftlig kommentar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.