A-
A+

Bekräftat: Landeskog kan hamna i Seattle

Gabriel Landeskog. Arkivbild.
Gabriel Landeskog. Arkivbild.
IshockeyTT

Nya NHL-laget Seattle Kraken har en hel del stjärnor att välja mellan inför onsdagens expansionsdraft.

Eller vad sägs om Carey Price, Matt Duchene – och Gabriel Landeskog?

Annons

Annons

28-årige Gabriel Landeskogs kontrakt med Colorado har löpt ut och förhandlingarna om ett nytt har gått trögt – vilket fick svensken, som varit lagkapten i klubben sedan han var 19 år, att vädra sitt missnöje i medierna.

Jag måste vara ärlig, jag är lite besviken att det behövt gå så här långt, sade han till The Athletic.

Seattle får ta en spelare från varje klubb i expansionsdraften som genomförs på onsdag, men klubbarna har rätt att skydda ett visst antal stjärnor.

När den officiella listan över tillgängliga spelare presenterades under söndagen stod det klart att Landeskog inte skyddas av sin klubb.

Det gör inte heller Vancouvers Alexander Edler. Men där var det 35-åringen själv som beslutat sig för att testa vingarna på annat håll.

Han vill se vilka möjligheter som finns därute på den öppna marknaden, vilket han aldrig testat tidigare. Men vi har inte stängt dörren, vill han komma tillbaka ska vi försöka hitta en lösning även om det kan bli svårt att få loss pengar om vi kontrakterat en ersättare redan, säger Vancouvers general manager Jim Benning till The Athletic.

På listan över potentiella stjärnvärvningar finns också Nashvilles Matt Duchene, New Jerseys PK Subban och St. Louis Vladimir Tarasenko. Men den stora snackisen har varit att Montreals målvaktsess Carey Price är exponerad. Förhoppningen är att Price höga lön ska avskräcka Seattle och att man därmed ska kunna behålla både 33-åringen och andremålvakten Jake Allen, som skyddas i draften.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!