A-
A+

Bengtsson tillbaka efter ryggproblemen

Angelica Bengtsson rev ut sig på 4,64. Arkivbild.
Angelica Bengtsson rev ut sig på 4,64. Arkivbild.
FriidrottTT

Säsongspremiär för Angelica Bengtsson.

Då rev stavhopparen ut sig på 4,64 och blev åtta i Diamond League-tävlingen i Doha.

Jag borde ha klarat det, säger hon i C More.

Annons

Annons

Angelica Bengtsson har dragits med ryggproblem och valde att ställa in hela tävlingssäsongen inomhus. Men med knappt två månader kvar till OS var den svenska stavhopparen tillbaka under Diamond League-galan i Doha.

Bengtsson började med att flyga över både 4,35 och och 4,50 i första försöket. Men sedan tog det stopp. Bengtsson lade upp ribban på 4,64, rev alla sina tre försök och slutade åtta i tävlingen.

Jag hade låga förväntningar men hög potential. i stundens hetta blev jag väldigt arg på att jag ballade ur på 4,64. Jag gjorde inga förändringar och borde ha klarat det. Men jag var väldigt högt över 4,50 vilket jag är väldigt glad över, säger Bengtsson i C More.

Kroppen känns bra

Ett viktigt tecken för 27-åringen var att kroppen inte gjorde uppror efter tävlingen.

Jag har varken ont i handen eller ryggen. Så det är mycket bättre än vad jag förväntade mig. Den enda skadan jag fick nu var en blåsa på tummen, haha.

Amerikanskan Katie Nageotte vann på 4,84.

Doha är annars välbekant mark för Bengtsson. Det var där hon blev VM-sexa 2019 med sitt högsta hopp utomhus i karriären, 4,80 – trots att ett stavbrott tvingade henne att byta stav.

Annons

Annons

Berglund tia

Fredagskvällens andra svensk befann sig på startlinjen på 1 500 meter i form av Kalle Berglund. 25-åringen – som blev nia på VM 2019 – sprang in på 3.37,92 och blev tia. Vann gjorde kenyanen Timothy Cheruiyot på 3.28,41.

Berglund beskrev sin insats som "helt okej", med tanke på att han fortfarande ligger i hård träning inför OS.

Kroppen kändes helt okej förutom sista 300 då det var mycket syra. Det är inte så konstigt eftersom det är maj och jag har inte hunnit med så mycket snabbhetsträning. Jag ligger ungefär där jag vill vara, säger han i C More.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!