A-
A+

Benjamin Ingrosso årets tv-personlighet

Benjamin Ingrosso tar emot priset till årets tv--personlighet.
Benjamin Ingrosso tar emot priset till årets tv--personlighet.
TvTT

Nu är de tre i familjen Wahlgren/Ingrosso som fått priset. Efter mamma Pernilla och syster Bianca fick Benjamin Ingrosso priset för årets tv-personlighet på tv-galan Kristallen.

"Young royals" blev utsett både till årets program och årets unga drama. "Lust", ett program som inte längre kan ses, fick priset för årets komedi.

Annons

Annons

Renée Nyberg och David Hellenius tar emot priset 'årets kvinnliga respektive manliga programledare.
Renée Nyberg och David Hellenius tar emot priset "årets kvinnliga respektive manliga programledare.
'Young Royals' vinner pris för årets program och årets unga dramaserie vid Kristallengalan på Cirkus i Stockholm.
"Young Royals" vinner pris för årets program och årets unga dramaserie vid Kristallengalan på Cirkus i Stockholm.
Peppe Eng, Tony Irving och Hans Fahlén dansar Ballongdansen.
Peppe Eng, Tony Irving och Hans Fahlén dansar Ballongdansen.

Familjeimperiet Ingrosso/Wahlgren fortsätter att dominera i tv-världen. Benjamin Ingrosso blev framröstad av tittarna till priset som årets tv-personlighet på Kristallengalan.

Jag är helt skakig. Jag hade aldrig någonsin kunnat drömma om att jag ska ha en sån här, säger Ingrosso och lyfter statyetten under segerintervjun med galavärden Peter Settman.

Artisten fick priset bland annat för sitt mat- och underhållningsprogram "Benjamins" i TV4.

Även priset för årets manliga respektive kvinnliga programledare blev något av en familjeaffär, då priserna tilldelades de äkta makarna David Hellenius och Renée Nyberg.

Aliette Ophiem blev årets kvinnliga skådespelare för sin roll i tv-serien "Knutby" och på herrsidan gick statyetten till Bill Skarsgård för Netflix-serien "Clark".

Det känns jättejättefint och jag är otroligt stolt för att vårt arbete har blivit uppmärksammat, säger Aliette Opheim till TT.

Hon ställdes mot sin motspelerska Alba August i samma kategori.

Jag vet att hon är megaglad för min skull och jag hade varit glad för hennes skull om hon vunnit och vi hade inte kunnat göra det här utan varandra, säger Opheim.

Kunglig seger

Netflixserien "Young royals" tog ett av de första priserna under kvällen i kategorin ungt drama. Men det var inte slut där, även galans allra sista och kanske tyngsta pris, årets program, hamnade hos de unga kungligheterna.

Helt fantastiskt, så galet, sade huvudrollsinnehavarna Edvin Ryding och Omar Rudberg, som fick priset av Kristallens jurymedlem, komikern Pia Johansson.

Annons

Annons

"Skattetransaktion"

Tv-serien "Lust", som inte längre går att se, prisades som årets bästa komedi- och humorprogram.

Det känns ju fantastiskt bra, framför allt eftersom vårt innehåll har blivit en skattetransaktion, vi finns ju inte, säger skådespelerskan Julia Dufvenius när hon intervjuas på scenen.

Serien har sedan den visats plockats bort från HBO Max sedan mediebolagen Warner Bros och Discovery slagits ihop. HBO Max har abrupt dragit i bromsen för sin svenska dramaproduktion, enligt egen uppgift av besparingsskäl.

Vi finns inte kvar på HBO:s plattform så det går inte att se årets bästa komedi. Det är jättetråkigt, säger Dufvenius.

"Spökjakt" i Kanal 5/Discovery+ röstades för tredje gången fram som tittarnas favoritprogram.

Ballongdansen

Kristallen blev också ett tillfälle för tv-branschen och tittarna att ta farväl av två stora giganter som gick ur tiden tidigare i år. Ingvar Oldsberg avled i februari, drygt en månad före Sven Melander.

Sven Melander fick också en slags hyllning när tv-profilerna Tony Irving, Hans Fahlén och Peppe Eng framförde den klassiska ballongdansen under galan.

Den gjordes som en blinkning till Lasse Åberg, som fick hederspriset. Men när den gjorde i original i det klassiska underhållningsprogrammet "Nöjesmaskinen" på 1980-talet var det tillsammans med just Sven Melander och programledaren Bosse "Nygammalt" Larsson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.