A-
A+

Bennison: "Viktigt för min utveckling"

Caroline Seger satte dit matchens enda mål.
Caroline Seger satte dit matchens enda mål.
FotbollTT

Efter fem inhopp på lika många matcher fick Hanna Bennison chansen från start i FC Rosengårds hemmamöte med Piteå.

Jag har längtat, jag ser det som viktigt för min utveckling att få speltid, säger supertalangen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Inför matchen toppade Rosengård Damallsvenskan med full pott. Men på ett individuellt plan hade säsongsinledningen varit tung för Hanna Bennison. 18-åringen som utsetts till världens största talang inom damfotbollen hade inte startat en enda match.

Det finska nyförvärvet Ria Örling hade petat Bennison från elvan och tränaren Jonas Eidevall hade hänvisat till Örling som ett “lim mellan lagdelarna”.

Men när Piteå, trea från slutet i tabellen, kom på besök fanns det plats för både Örling och Bennison. Den senare tog en ytterroll i anfallet där hon gjorde landslagskompisarna Olivia Schough och Mimmi Larsson sällskap. Sanne Troelsgaard förpassades till avbytarbänken.

Kul att få spela. Det är laget som är det viktiga, men samtidigt så väntar man ju bara på att få spela, säger Bennison.

Stor dominans

Redan från första matchminut dominerade hemmalaget spelet. Efter tre fick Mimmi Larsson sitt första riktigt fina läge, två minuter senare kom nästa.

Det var också Mimmi Larsson revs ned i straffområdet i matchminut 27. Straffen tog Jelena Cankovic hand om men Guro Pettersen svarade för en av många fina räddningar.

Under den första halvtimmen skapade Rosengård mängder av chanser och hörnstatistiken 8-0 talade sitt tydliga språk, men det dröjde till minut 37 innan Caroline Seger från kort håll kunde stöta in ledningsmålet.

Det gick inte att missa från så nära håll. Vi hade pratat om de kan släppa lite “fallfrukt” i straffområdet, så det var bara att vara på hugget, summerade lagkaptenen efter matchen.

En skada hade fram till söndagens match stoppat Nathalie Björn från att spela mer än tio minuter av årets damallsvenska. I paus ersatte landslagsbacken Fiona Brown och gavs en chans att stärka sina aktier inför sommarens OS. Förbundskapten Peter Gerhardsson satt på läktaren.

Annons

Annons

Befäster serieledningen

I den 62:a matchminuten fick han se Bennison runda målvakten, men avslutet träffade burgavlen.

Något mål skulle det inte bli för Bennison som i den 72:a minuten ersattes av Troelsgaard.

Matchen slutade 1-0, siffror som kunde ha varit betydligt större om det inte vore för den storspelande Guro Pettersen. Målvakten svarade under andra halvlek för fina räddningar, de mest minnesvärda på avslut från Olivia Schough, Ria Örling och inbytta Anna Anvegård.

Men ett mål räckte för Rosengård som tack vare segern befäster sin position som serieledare.

Vi har 99 procents bollinnehav och borde göra både 2-0 och 3-0. Vi kan bli skarpare, avslutade Seger.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!