A-
A+

Berg efter rasismanklagelsen: "Blir helt tom"

Det blev ett rejält tumult i måndagens match mellan Östersund och Kalmar.
Det blev ett rejält tumult i måndagens match mellan Östersund och Kalmar.
FotbollTT

Östersunds Samuel Mensiro hävdar att Kalmar FF:s Oliver Berg uttalade sig rasistiskt mot honom – något norrmannen nu kraftigt dementerar.

Jag har inte sagt någonting i närheten av det, säger han.

Annons

Annons

Samuel Mensiro har berättat för SVT vad som låg bakom bråket efter måndagens allsvenska match. Ghananen menade att Kalmarmittfältaren riktat en rasistisk förolämpning mot honom.

Det är rasism och man kan inte säga så, säger han.

Efteråt syntes Oliver Berg gråta inne på planen.

Nu har Oliver Berg för första gången kommenterat anklagelserna. I en video på Kalmars hemsida dementerar han anklagelserna.

"Helt tom"

Först bredvid spelartunneln får jag höra om rasismanklagelserna. Det kommer som en chock, jag fattar inte vad som händer och blir helt tom, säger han.

Han har varit känslomässigt påverkad av händelsen.

Jag har mycket känslor och jag visar dem, och just därför vill jag inte var en sådan person som det jag blir anklagad för, säger han och fortsätter:
Jag har inte sagt någonting i närheten av det, så jag blir riktigt ledsen och sedan efteråt har jag känt allt möjligt också. Aggression, frustration, besvikelse och allt.

Annons

Annons

"För jävligt"

Östersund har meddelat att man står bakom Mensiro och att man vill skaffa sig en så bra bild om möjligt om det inträffade.

"Klubben kommer inte att kommentera händelserna efter matchen mot Kalmar FF ytterligare förrän de är helt utredda. Klubben behöver få en så god bild som möjligt av vad som har hänt, och alla fakta på bordet så långt det är möjligt", skrev ÖFK i ett uttalande i tisdags.

Kalmars sportchef Jörgen Petersson försvarade sin spelare efter matchen.

Vi förstärker och säger att all form av rasism är för jävlig och bedrövlig när den sker men det är också för jävligt att bli beskylld för den när det inte är sant. Vi har en spelare som mår riktigt skit för något som inte har hänt, sade Petersson till Expressen.

Svenska fotbollförbundet utreder händelsen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!