A-
A+

Berg efter utklassningen: "Man skäms"

IFK Göteborg föll tungt i derbyt och fick se Häcken fira SM-guldet på Gamla Ullevi.
IFK Göteborg föll tungt i derbyt och fick se Häcken fira SM-guldet på Gamla Ullevi.
FotbollTT

Fullsatt derby och en rival på guldjakt.

Då föll IFK Göteborg tungt, med hela 0–4.

Man skäms, det är väl det man kan säga, säger Marcus Berg efter förlusten.

Annons

Annons

IFK Göteborg ville inget hellre än att hindra Häcken från att säkra SM-guldet inför fullsatta läktare på Gamla Ullevi.

Men hemmalaget hamnade i underläge efter mindre än sex minuter och var inte ens nära att hota lokalkonkurrenten från Hisingen.

Det var en pinsam insats i dag. 4–0 är under all kritik. Vi fyller arenan återigen och så ser det ut så här, säger "Blåvitt"-veteranen Marcus Berg.
Det man känner är att vi inte gav dem ens en match i slutänden. Vi hade lägen, jag hade lägen, och gjorde det inte tillräckligt bra. De vinner SM-guld.

Ojämnt Blåvitt

Med en match kvar av säsongen är IFK Göteborg åtta i tabellen, efter en säsong av rätt blandade insatser. För att kunna matcha lag som Häcken över en hel säsong behövs en helt annan jämnhet, poängterar Marcus Berg.

De tar guld i dag, vad ska man säga mer än att gratulera, de har gjort det bra, säger han.
Självklart vill vi upp till en nivå som vi inte har varit på på ett bra tag, vi har pendlat alldeles för mycket i prestation. Vi måste upp på en jämnare nivå först och främst innan vi kan säga att vi ska vara ett topplag.

Annons

Annons

"Kroppen måste hålla"

När det gäller den egna framtiden är 36-åringen osäker. Det återstår visserligen ett år av det senaste kontraktet med IFK Göteborg. Men så ska ju kroppen hålla också, konstaterar han.

Motivationen finns absolut, det är väl kroppen som måste upp för att kunna hålla en okej nivå och kunna hjälpa laget, säger han.
Det är en lång försäsong, med konstgräs, ut i skogen och springa på is och på asfalt. Det är väl inte det bästa som finns för kroppen. VI får se, jag orkar inte tänka på det just nu.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.