Berggrens biljardmål bakom segern

Skellefteås Jonatan Berggren. Arkivbild.
Skellefteås Jonatan Berggren. Arkivbild.
IshockeyTT

Bländande anfallsspel och två biljardmål av Jonatan Berggren.

Då stod Skellefteå för säsongens bästa hemmamatch, tog sin fjärde raka seger i hemmaborgen och besegrade Frölunda med 5–1.

Vi brukar ha stunder när vi spelar så här bra men kan sedan få dippar. Nu spelade vi bra i 60 minuter, säger tvåmålsskytten.

Annons

Annons

Annons

Annons

Han är lagets bästa poängproducent men gör inte ofta mål. Och faktiskt var det två passningsförsök som resulterade direkt den här gången.

Ja. Spelade en del biljard när jag var liten, men vid första målet försökte jag hitta Darren framför mål och vid det andra Jesper Frödén, erkänner matchvinnaren och ler.

Formen är helt klart i stigande för Västerbottenslaget som imponerade från start till mål i den här matchen.

Konstmål

Tur eller inte, men det var med ett konstmål som Skellefteå tog ledningen. I numerärt överläge fick Jonathan Berggren pucken bakom Frölundamålet – och gjorde mål via Frölundaspelaren Robin Alvarez skridsko.

I den andra perioden gjorde han en repris som betydde 3–1 för Skellefteå. Även denna gång var det i numerärt överläge som Skellefteås skridskoskicklige tekniker slog till. På nytt gjorde han mål från sin position bakom den förlängda mållinjen men nu via Frölundamålvakten Johan Mattsson.

Annons

Annons

"För många utvisningar"

Mittenperioden präglades av en mängd utvisningar men Skellefteås 4–1 kom när det för ovanlighetens skull var fulla manskap på isen. Det var Jonathan Jonsson som efter en våldsam hemmapress kunde göra sitt sjätte mål för säsongen.

Vi tar alldeles för många utvisningar. Vi har bra intentioner i spelet i slutet av första perioden, sedan är det utvisningarna som gör att den här matchen vänder totalt. Det är inget bra sätt att ge bort hockeymatcher, säger Roger Rönnberg, som protesterade vilt när Mats Rosseli Olsen i slutet av den första perioden fick fem minuters utvisning plus matchstraff när han körde över Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall.
När du skriker ger det oss extra energi. "Gurra" mår inte så bra just nu, säger Skellefteåtränaren Andreas Falk till Rönnberg under presskonferensen.
Jätte-, jättetråkigt om Gustaf blir skadad. När jag ser det hela efteråt tycker jag att det var ett helt riktigt beslut av domarna, svarar Rönnberg.

Skellefteåmålvakten tvingades utgå med en befarad hjärnskakning men ersättaren Arvid Söderblom skötte sig med den äran och höll nollan under resten av matchen.

Frölunda gav inte upp men hemmalaget spelade på resultatet, höll säkert undan och satte punkt för en imponerande insats med ytterligare ett mål genom Joakim Lindström från blålinjen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons