A-
A+

Bergström skrällde i EM – sju svenskar vidare

Linda Bergström gjorde en av sina bästa matcher i karriären när hon tog sig vidare till åttondelsfinal i bordtennis-EM. Arkivbild.
Linda Bergström gjorde en av sina bästa matcher i karriären när hon tog sig vidare till åttondelsfinal i bordtennis-EM. Arkivbild.
BordtennisTT

Linda Bergström skrällde stort i bordtennis-EM i Polens huvudstad Warszawa och är vidare till åttondelsfinal – liksom Stina Källberg som vände och vann sin match.

Sedan gjorde herrlaget stor succé när alla fem svenskar blev klara för avancemang.

Annons

Annons

Linda Bergström spelade en av sina bästa matcher i karriären när hon besegrade Bernadette Szocs, som är semiseedad i singel och rankad 27:a i världen.

Detta ska jämföras med Linda Bergström som ligger på plats 81. Det var en bragdartad insats av 26-åringen.

Jag tror det kan vara den högst rankade spelaren jag slagit. Det är en av mina bästa matcher i karriären, sade Linda Bergström efter segern med 4–1 i set.

För Stina Källberg såg det mörkt ut när hon hamnade i underläge med 0–2 i set mot ungerska mästarinnan Leila Imre, men svenskan arbetade sig successivt in i matchen och tog resterande fyra set.

När hon backade fick jag mer tid på mig och jag spelade bättre ju längre matchen led, sade Stina Källberg.

Källberg vände

För herrarna blev det också succé när samtliga fem svenskar tog sig vidare till åttondelsfinal.

Anton Källberg hade den absolut svåraste motståndaren i Darko Jorgic från Slovenien, en spelare som Källberg haft stora bekymmer med tidigare. Det såg heller inte speciellt bra ut efter fyra set. Jorgic ledde med 3-1 i set och såg svårslagen ut.

Jag ändrade mitt spel: kortare returer, mycket skruv och bra placering, sade Anton Källberg.

Vid underläge 5–8 i skiljeset gav denna taktik utdelning och Anton Källberg vann resten av poängen till 11–8 och tog hem matchen.

Annons

Annons

"Tuff match"

Truls Möregårdh ställdes på nytt mot en svårspelad defensivspelare, Gionis Panagiotis, Grekland, och det blev på nytt en riktig rysare. Vid underläge 5–9 i skiljeset såg det minst sagt hopplöst ut, inte minst med tanke på att han missat fem setbollar i fjärde set – men då hämtade sig Möregårdh och vann setet med 11–9.

Har aldrig spelat en så här tuff match. Jag har svårt att finna ord. Att jag kunde vinna berodde på att jag vågade spela hela tiden, sade Truls Möregårdh.

Toppseedade Mattias Falck hade den på papperet lättaste motståndaren, Abdullah Yigenler, Turkiet, och vann planenligt med 4–1 i set.

Även Jon Persson och Kristian Karlsson vann sina respektive matcher och är vidare i mästerskapet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!