A-
A+

Betydelselös match – då väntas publikrekord

Sveriges Stina Blackstenius under måndagens träning på matcharenan Tammerfors stadion.
Sveriges Stina Blackstenius under måndagens träning på matcharenan Tammerfors stadion.
FotbollTammerfors, TT:s utsände

Sverige har inget att spela för. Inte Finland heller.

Ändå ser tisdagens VM-kvalmatch i fotboll ut att locka rekordpublik.

Det känns som att det har blivit ytterligare ett uppsving efter EM. Trots att den här matchen kanske inte gäller så mycket så är det folk som vill ta sig hit, säger anfallaren Stina Blackstenius.

Annons

Annons

VM-kvalet blev en missräkning för finländsk del och i torsdags försvann det sista hoppet om en playoffplats i och med 0–1-förlusten borta mot Irland.

Det hade kunnat borga för en trist avslutning på kvalet, hemma mot redan klara gruppvinnaren Sverige på tisdagskvällen.

Gammalt publikrekord

Men Tammerforspubliken tycks vilja annat. På måndagen hade redan över 6 000 biljetter sålts till matchen, enligt Finlands fotbollsförbund. Det tidigare rekordet för en kvalmatch på hemmaplan (5 890, mot Spanien i VM-kvalet 2005) ligger således risigt till.

Det är återigen en sådan här fantastisk effekt som vi får från EM i somras, och det som vi hade hoppats på skulle hända. Det känns otroligt kul och det adderar till motivationen, att spela inför publik är det vi vill. Vi älskar att fortsätta slå rekord, i damfotbollen som helhet slås det rekord till höger och vänster, det är otroligt kul att vara med om, säger Chelseabacken Magdalena Eriksson.

Kanske är det en match mot världstrean och EM-semifinalisten Sverige som lockar. Eller så vill de blåvita fansen bara se vad nye förbundskapten Marko Saloranta, som ersatte svenska Anna Signeul efter EM, kan få ut av sitt lag.

Annons

Annons

"Betyder mycket"

Oavsett vad ger det spelarna extra motivation till en match utan egentlig betydelse.

Det betyder mycket såklart, säger Arsenalanfallaren Stina Blackstenius.
Jag tycker fortsatt att det är väldigt rolig att utvecklingen går så bra framåt, och det känns som att det har blivit ytterligare ett uppsving efter EM med biljettintresse och folk som följer oss överlag. Det är en väldigt rolig utveckling att som spelare få vara en del av, och att det fortsätter. Trots att den här matchen kanske inte gäller så mycket så är det folk som vill ta sig hit.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.