Beväpnad polis undsatte hotad taxichaufför

En taxichaufför i Eskilstuna blev offer för olaga frihetsberövande. Arkivbild.
En taxichaufför i Eskilstuna blev offer för olaga frihetsberövande. Arkivbild.
BrottTT

En taxiförare som hotats av en kund kunde själv påkalla polisens uppmärksamhet genom att stanna till utanför en polisstation och tuta.

Annons

Annons

Det var vid 18-tiden på fredagen som taxin stannade utanför polisstationen i Eskilstuna. Chauffören, en 50-årig man, började tuta intensivt. Det visade sig att en kund utsatt honom för hot och tvång.

Han fick in den här personen i bilen och jag antar att det var en kund som skulle åka någonstans från början. Kunden var antagligen narkotikapåverkad och blev hotfull, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst.

Civilklädda poliser, som precis var på väg att gå på sitt pass, stod utomhus i anslutning till stationen och blev genast uppmärksamma på tutandet.

Det var vår regionala insatsstyrka. De sprang ut och undrade vad som hände och såg då ryggen på den person som senare greps, säger Thomas Agnevik.

Den misstänkte hade lämnat bilen och sprang – och polisen sprang efter. Efter ungefär ett kvarter kunde mannen, som är i 30-årsåldern, gripas.

Vi fick in en del samtal från allmänheten om att det sprang beväpnade personer på gatan. De kunde förstås inte veta att det var poliser eftersom de var civilklädda. Dessutom hade de förstärkningsvapen, k-pistar, säger Thomas Agnevik.

Taxiföraren är enligt polisen fysiskt oskadd. Han berättade i förhör om brotten han utsatts för, att han blivit hotad.

Jag kan inte säga exakt hur, men vi betraktar det som olaga frihetsberövande, säger Thomas Agnevik.

Polisen vet inte om den misstänkte hade något motiv eller vad det i så fall var. Mannen är utöver olaga frihetsberövande misstänkt för olaga hot och narkotikainnehav.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons