A-
A+

Biden i möte med storföretag om vaccinkrav

USA:s president Joe Biden i möte med chefer för stora amerikanska företag.
USA:s president Joe Biden i möte med chefer för stora amerikanska företag.
USATT-Reuters

Annons

Annons

USA:s president Joe Biden har träffat toppchefer för några av landets största arbetsgivare, som Disney, Microsoft och apotekskedjan Walgreens.

Presidenten vill vidta åtgärder för att få bukt med coronapandemin. Insatserna handlar om krav på vaccinering på företag med fler än hundra anställda. Antalet som insjuknar i covid-19 fortsätter stiga i USA och den tidigare strategin med fri vaccintillgång för alla verkar nu ändras.

Bara 63 procent av befolkningen har fått en första dos och vaccinationstakten avtar. Opinionsundersökningar visar att en majoritet av amerikanerna är positiva till att införa hårdare vaccinkrav.

Presidenten hoppas att mötet kan resultera i att företag i hela landet tar ansvar och försöker påverka sina anställda att vaccinera sig, säger en anonym källa inifrån Vita huset.

Den nya policyn presenterades förra veckan, med krav på att alla statligt anställda ska vaccinera sig. För stora företag som inte följer vaccinuppmaningen, där alternativet är att de anställda tar ett covidprov en gång i veckan, kan det enligt förslag bli aktuellt med böter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!