Biden: Ingen debatt om Trump har covid

Joe Biden håller tal i Gettysburg.
Joe Biden håller tal i Gettysburg.
USATT-AFP-Reuters

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden tycker inte att det är en bra idé att mötas för en debatt med Donald Trump om presidenten fortfarande är sjuk.

Om han fortfarande har covid så borde vi inte ha en debatt, säger Biden.

Annons

Annons

Natten mot fredagen den 16 oktober, svensk tid, är det tänkt att de båda amerikanska presidentkandidaterna Joe Biden och Donald Trump ska drabba samman igen i en tv-debatt som sänds från Miami. Biden betonar att han ser fram emot det, men att han hoppas att alla protokoll följs.

För många har smittats. Det är ett väldigt allvarligt problem, så jag kommer att följa riktlinjerna från Clevelandkliniken och vad läkarna säger är rätt sak att göra, säger Biden.

Clevelandkliniken agerar vårdrådgivare åt det organ som står bakom debatterna.

77-årige Biden testade så sent som på tisdagen återigen negativt för coronaviruset, en vecka efter att han mött Trump i en första tv-debatt.

Tidigare under tisdagen varnade Biden i ett tal för att mörkrets krafter splittrar amerikaner.

Han säger att om han blir president i USA så ska han försöka att få slut på hatet och fruktan som äter upp landet. Talet hölls i Gettysburg, Pennsylvania, där ett känt slag ägde rum under det amerikanska inbördeskriget och platsen för ett av de mest berömda talen i USA:s historia, den förre presidenten Abraham Lincolns Gettysburgtal.

I sitt tal citerade Biden Lincoln från ett annat känt anförande, från före inbördeskriget, och sade:

Ett delat hus kan inte stå upp. Det är en tidlös sanning. I dag är vi åter ett delat hus. Men så, mina vänner, kan vi inte längre ha det.

Biden vill profilera sig som en person som kan ena landet, och lovade att försöka att vara en ledare för hela folket, inte bara sina anhängare.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons