Biden tänker kampanja i nyckelstater

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden, tillsammans med sin fru Jill, vid partiets konvent förra veckan.
Demokraternas presidentkandidat Joe Biden, tillsammans med sin fru Jill, vid partiets konvent förra veckan.
USATT-AFP

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden meddelar att han snart kommer att börja kampanja i de delstater där slaget om presidentposten i USA troligen avgörs.

Annons

Annons

På grund av pandemin har 77-årige Biden än så länge främst kampanjat via en hemmastudio i sin källare – och det har varit oklart huruvida han skulle komma att ge sig ut på en traditionell kampanjturné.

Jag kommer att åka upp till Wisconsin och Minnesota och tillbringa tid i Pennsylvania och i Arizona. Men vi kommer att genomföra det på ett helt och hållet ansvarsfullt sätt, säger Biden till reportrar i samband med ett digitalt insamlingsevenemang.

Han hälsar att han ger sig ut i landet för att träffa vanliga människor och lokala näringsidkare och att det inte blir några "oansvariga massmöten", vilket kan tolkas som en tydlig känga mot Donald Trump.

Presidenten har de senaste månaderna talat vid flera stora sammankomster – inte minst under natten mot fredag, under Republikanernas partikonvents avslutning utanför Vita huset inför en förväntad publik på omkring 1 500 människor.

Biden å sin sida försäkrar att han kommer att följa delstaternas lokala restriktioner om hur många människor som får samlas på en och samma plats.

Kampanjturnén till vågmästarstaterna sätter enligt Biden i gång efter den 7 september.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons