Biden: Trump uppmanar till våld

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden. Arkivbild.
Demokraternas presidentkandidat Joe Biden. Arkivbild.
USATT-Reuters

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden är ytterst kritiskt till hur president Donald Trump har hanterat upploppen i bland annat Portland.

"Han är hänsynslös och uppmuntrar till våld", säger Biden i ett uttalande.

Annons

Annons

"Vad tror presidenten kommer att hända när han fortsätter att elda på hatets lågor och polariseringen av vårt land, när han använder skrämselpolitik för att driva på sina supportrar? Han är hänsynslös och uppmuntrar till våld", säger Biden i ett uttalande.

Spänningar mellan olika grupper i Portland har pågått i snart tre månader sedan den svarte mannen George Floyd dödades vid ett polisingripande i Minnesota. I juli skickade president Donald Trump federala styrkor till staden för att slå ned protesterna. I helgen sköts en person till döds.

"Jag fördömer allt slags våld, oavsett om det är på vänster- eller högerkanten. Och jag utmanar Donald Trump att göra detsamma," säger Biden. "Vi får inte bli ett land i krig med oss ​​själva."

Republikanerna förnekar att Trump försöker förvärra våldet med sin retorik och menar att han vill återställa lag och ordning. De anklagar demokratiska borgmästare och delstatsguvernörer för att ha tappat kontrollen över städer som har skakats av demonstrationer, våldsamheter och vandalism. Så sent som i fredags kallade Trump demonstranterna för anarkister och plundrare.

"Joe Biden har varit passiv i flera månader och vägrat att fördöma våld och kaos från sina allierade i demokratstyrda städer", skriver Jason Miller från Trumpkampanjen på Twitter.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons