A-
A+

Biden upprepar sitt stöd till Ukraina

USA:s president Joe Biden har återigen pratat med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Bilden togs när de två pratades vid den 9 december 2021.
USA:s president Joe Biden har återigen pratat med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Bilden togs när de två pratades vid den 9 december 2021.
USA/UkrainaTT-AFP-AP

USA stöttar Ukraina och kommer att agera resolut om Ryssland skulle invadera landet. Det försäkrade den amerikanske ledaren ännu en gång i ett telefonsamtal med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sent på söndagskvällen.

Annons

Annons

President Biden gjorde klart att USA och dess allierade och samarbetspartners kommer att reagera med bestämdhet om Ryssland ytterligare invaderar Ukraina, säger Vita husets pressekreterare Jen Psaki efter telefonsamtalet.

Som väntat bekräftade också Joe Biden återigen USA:s stöd för Ukrainas suveränitet och territoriella integritet.

Presidenten ska även ha poängterat att USA välkomnar de diplomatiska förhandlingarna som landet ska hålla med Ryssland den 9 och 10 januari i Genève och underströk att USA vill att Ukraina ska vara delaktiga i förhandlingar som rör landets egen framtid.

"Vi uppskattar det orubbliga stödet," twittrar president Volodymyr Zelenskyj efter pratstunden och säger att den visade vilken bra relation de två länderna har.

Presidenternas telefonsamtal kommer efter det att Biden i torsdags diskuterat den ryska militära upptrappningen vid den ukrainska gränsen med Rysslands president Vladimir Putin.

Jag gjorde klart för president Putin att om han vidtar några fler åtgärder, om han går in i Ukraina, kommer vi att införa stränga sanktioner. Vi kommer att öka vår närvaro i Europa med våra Nato-allierade och det kommer att bli ett högt pris att betala, sade Biden till journalister i fredags.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.