A-
A+

Biden vill att lärare prioriteras i vaccinkö

USA:s president svarade på frågor i direktsänd tv.
USA:s president svarade på frågor i direktsänd tv.
USATT-AFP

Myndighetena bör prioritera lärare vid vaccinering så att skolbarn kan återvända till sina klassrum. Det säger USA:s president Joe Biden under en frågestund i tv-kanalen CNN.

Annons

Annons

Under den tv-sända frågestunden från Milwaukee i Wisconsin handlade mycket om pandemin. Biden lovade bland annat att vaccin skulle finnas tillgängligt för alla invånare före sommarens slut.

Tidigare har han sagt att vaccin ska vara amerikanerna tillhanda under våren, men Vita huset har under senare tid svalnat något i sin optimism i takt med att bland annat distributionssvårigheter har uppdagats.

Före slutet av juli kommer vi att ha 600 miljoner doser, tillräckligt för att vaccinera varenda amerikan, sade Biden.

Biden sade också att han vill att skolbarn ska få återgå till klassrummen och att myndigheterna därför bör prioritera lärare i vaccinationsturordningen.

På frågan om när livet kommer att "återgå till det normala" svarade presidenten att han tror att "omständigheterna kommer att var helt annorlunda vid jul".

Om ett år tror jag att det kommer att vara betydligt färre människor som måste distansera sig socialt och bära munskydd, sade Biden med brasklappen att han inte kunde veta säkert.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss