-
+

Bidens talesperson avgår – hotade reporter

Vita husets biträdande pressekreterare TJ Ducklo avgår efter att ha ringt och hotat en kvinnlig reporter på Politico. Arkivbild.
Vita husets biträdande pressekreterare TJ Ducklo avgår efter att ha ringt och hotat en kvinnlig reporter på Politico. Arkivbild.
USATT-AFP

En av USA:s president Joe Bidens talespersoner hotade att "förgöra" en reporter som frågat om hans privatliv. Nu avgår han.

Annons

Annons

TJ Ducklo, biträdande pressekreterare för USA:s president Joe Biden, avgår efter uppgifter om att han ska ha hotat en reporter som ställde frågor om hans kärleksförhållande till en annan reporter.

Jag ska förgöra dig, påstås Ducklo ha sagt till reportern Tara Palmeri i ett telefonsamtal strax efter Bidens installation den 20 januari.

Kränkande och nedsättande

Hans hot avslöjades av Vanity Fair i fredags. Ducklo stängdes först av en vecka utan lön, men nu uppger pressekreteraren Jen Psaki att Vita huset har godkänt Ducklos avskedsansökan.

Enligt Vanity Fair ringde Ducklo upp reportern Tara Palmeri, som jobbar för nyhetssajten Politico, sedan hon börjat ställa frågor om hans relativt färska förhållande med en reporter på Politicos konkurrent Axios.

Ducklo ska bland annat ha sagt kränkande och kvinnonedsättande kommentarer till Palmeri och kallat henne svartsjuk.

Annons

Annons

Ångrar sig

Ducklo, som var nationell pressekreterare för Bidens valkampanj, har postat ett uttalande på Twitter.

"Inga ord kan beskriva hur mycket jag ångrar mig," skriver han.

"Jag använde ett språk som ingen kvinna någonsin ska behöva höra från någon, särskilt när hon bara försökte göra sitt jobb. Det var ett språk som var motbjudande, respektlöst och oacceptabelt", fortsätter han.

Kort efter att Bidens hade svurits in som president varnade han sina medarbetare i Vita huset för att behandla andra illa.

Jag skojar inte. Om ni arbetar för mig och jag hör att ni behandlar en annan kollega respektlöst kommer jag att avskeda er omedelbart, sade presidenten.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss