A-
A+

Bilförsäljningen ökade mer än 50 procent

Antalet nyregistrerade personbilar i maj ökade med 53,2 procent i jämförelse med samma månad 2020. Arkivbild.
Antalet nyregistrerade personbilar i maj ökade med 53,2 procent i jämförelse med samma månad 2020. Arkivbild.
EkonomiTT

Bilförsäljningen tar fart efter att coronapandemin förra året satte käppar i hjulet för fordonsmarknaden. Nyregistreringarna ökade med hela 53,2 procent i maj jämfört med samma månad i fjol.

Annons

Annons

Annons

Annons

Antalet nyregistrerade personbilar uppgick i maj till 24 327, enligt ett pressmeddelande från branschorganisationen Bil Sweden.

"Under maj 2020 minskade registreringarna av personbilar med 50 procent, och var den månad under fjolåret som hade både störst nedgång och lägst antal registreringar", säger vd Mattias Bergman i pressmeddelandet.

Orsaken var att coronautbrottet ledde till stillastående fabriker eller begränsad produktionskapacitet i kombination med att efterfrågan minskade kraftigt, enligt Mattias Bergman.

"Månadens ökning imponerar, men ställs den i relation till maj 2019 är dock personbilsregistreringarna nära 24 procent färre", konstaterar han.

Antalet nyregistreringar av elbilar landade på 3 953, vilket innebär en ökning med 374 procent i jämförelse med maj förra året. Samtidigt registrerades 5 547 laddhybrider, en ökning på 114,2 procent.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss