A-
A+

Bitcoin i topp inför notering av kryptobörs

Kryptovalutan bitcoin, skapad 2009, slår nytt historiskt kursrekord. Arkivbild.
Kryptovalutan bitcoin, skapad 2009, slår nytt historiskt kursrekord. Arkivbild.
EkonomiTT-Reuters

Kryptovalutan bitcoin har lyft till nya rekordnivåer inför morgondagens notering av kryptobörsen Coinbase på Nasdaq-börsen i New York. Den mindre kryptovalutan ether hänger på uppåt.

Annons

Annons

Annons

Annons

Börsnoteringen av Coinbase, USA:s största handelsplattform för kryptovalutor, ses av många som en milstolpe för att få kryptovalutor allmänt accepterade bland investerare och konsumenter.

Bitcoinkursen, som tog sig över 60 000 dollar per bitcoin i mars, är nu för första gången uppe på drygt 63 000 dollar. Lyftet för kryptovalutan i mars kom sedan elbilstillverkaren Tesla meddelat att man köpt bitcoin för 1,5 miljarder dollar som ett steg mot att acceptera bitcoin som betalningsmedel.

Kryptobörsen Coinbase väntas bli den största börsintroduktionen i USA sedan Facebook 2012, med ett börsvärde som beräknas hamna någonstans mellan 70 miljarder och 100 miljarder dollar.

Coinbase kommer att noteras utan emission av nya aktier, en metod som bland annat musiktjänsten Spotify och det sociala nätverket Slack använt när de noterats. Men befintliga ägare väntas i samband med introduktionen bjuda ut 115 miljoner Coinbase-aktier till försäljning.

Introduktionspriset på Coinbase-aktierna kommer att meddelas efter Nasdaq-börsens stängning på tisdagen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?