A-
A+

Björk tillbaka i WTCR – siktar på totalseger

'Min målsättning är att vinna flera lopp. Och det kommer att göra att jag står som slutsegrare', säger Thed Björk till TT från Aragón i Spanien.
"Min målsättning är att vinna flera lopp. Och det kommer att göra att jag står som slutsegrare", säger Thed Björk till TT från Aragón i Spanien.
BilsportTT

Den tidigare världsmästaren Thed Björk är tillbaka för sin fjärde säsong i WTCR.

Min målsättning är att vinna flera lopp. Och det kommer att göra att jag står som slutsegrare, säger racingstjärnan.

Annons

Annons

Cyan Racing kommer till start med samma fyra förare som 2020. Förutom Björk också Yann Ehrlacher, Yvan Muller och Santiago Urrutia.

Med sina Lynk & Co-bilar dominerade stallet förra årets mästerskap. De tog hem både första- och andraplatsen i förarmästerskapet genom Yann Ehrlacher och Yvan Muller. Och dessutom teammästerskapet för andra året i rad.

Fantastisk teamkompis

Thed Björk hamnade till slut på nionde plats med en seger på Aragón i Spanien som bästa notering. Just där befinner han sig nu för att testköra bilen.

Jag tycker inte att jag lyckades prestera det jag ville. Förra året med coronan var jag en fantastisk teamkompis istället. Jag fick spela det kortet, säger Björk.

Annons

Annons

Sista året

Thed Björk kör nu sista året på sitt nuvarande kontrakt med Cyan Racing.

Jag har fått leva min dröm att köra racerbil. Vad som händer sedan får vi se. Antingen förhandlar vi ett nytt kontrakt eller också kanske någon annan är intresserad. Jag har mer att uträtta ute i världen innan jag är klar, säger Björk.

Förra året stympades säsongen av coronapandemin och WTCR strök hela den asiatiska grenen av programmet. I år presenteras en utökad kalender med åtta tävlingshelger där tre av dem är förlagda i Asien, med final i november i Macau. Om coronan tillåter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!