A-
A+

Björn bröt sig in i hem – sköts

En annan svartbjörn. Arkivbild.
En annan svartbjörn. Arkivbild.
USATT-AP

En husägare i Colorado i USA vaknade av att någon brutit sig in i deras bostad. Det visade sig att en fullvuxen björn var inbrottstjuven.

Annons

Annons

En svartbjörn lyckades trycka ner dörrhandtaget på en olåst dörr och ta sig in i en bostad i bergsstaden Steamboat Springs i Colorado, USA.

Ken Mauldin, en av de boende i tvåvåningshuset, vaknade av hans frus Kellys gallskrik, följt av orden:

Det är en björn i huset!

Björnen hade gett sig på en påse hundmat i husets matsal. Ken Mauldin grabbade tag i sin pistol, siktade mot den 180 kilo tunga hanen och öppnade eld.

Han tror att det första skottet träffade djuret, som gick till anfall. Mannen fortsatte att skjuta och tömde magasinet i björnen, som rammade ett räcke och föll ned för en trappa där den blev liggande.

Problemet var att paret befann sig på övervåningen, medan deras tre barn var på nedervåningen. Men björnen visade inga tecken på att ge sig upp, och Ken Mauldin bad via mobilen sina söner att hålla sig på sina rum till dess att polis kom och konstaterade att djuret var dött.

Den döda björnen kunde senare fraktas bort med hjälp av en vinsch.

Colorado har omkring 12 000 björnar, och det är inte helt ovanligt att björnar bryter sig in i bostäder omkring Klippiga Bergen. Det är däremot ovanligt att de skjuts till döds av husägare inomhus.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.